Türkiye'de AK Parti 15. seçimini de kazandı

Yüzde 84 oranında seçime katılımın yüksek olduğu yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ve AK parti bir kez daha en çok oyu alan ittifak ve parti oldular. Bu nedenle kimse yanlış “rüyalar görmesin”. 

Özellikle Avrupa’da “Türkiye düşmanı” bazı çevreler bu seçimlerin bir “genel seçim” değil “yerel seçim” olduğunu unutarak yanlış açıklamalar yapmaya ve başladılar. Avrupa kamuoyunu kandırma çabaları boşuna. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yönetilmekte olan bir ülke. Yerel düzeyde elbette Türkiye’nin kentlerinde farklı partilerden belediye başkanları olması ise demokrasilerde en doğal olay. Belediye başkanlarının seçildiği yerel seçimlerin Türkiye’nin yönetimine hiçbir etkisi yok. Ankara ya da Antalya kentlerinin artık AK Parti üyesi ve Adana ya da Mersin kentlerinin MHP üyesi belediye başkanlarının olmaması ve bu kentlerde CHP üyesi belediye başkanlarının seçilmiş olması nedeniyle Türkiye’de “erken seçim” beklentisi içinde olan bazı Avrupalı Türkiye düşmanları yine “yanlış rüyalar” görmekteler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar