Teröristler ihbar edilir

AB ülkelerinin bazıları terörizm konusunda oldukça deneyimliler. Örneğin İngiltere IRA terör örgütü ile yıllar boyu süren mücadelesinde çok deneyim kazandı. İspanya aynı şekilde ETA terör...

AB ülkelerinin bazıları terörizm konusunda oldukça deneyimliler.

Örneğin İngiltere IRA terör örgütü ile yıllar boyu süren mücadelesinde çok deneyim kazandı. İspanya aynı şekilde ETA terör örgütü ile çok uzun yıllar boyunca mücadele etti ve ETA hala varlığını sürdürmekte. Almanya'nın RAF terör örgütü ile mücadelesi en çetin olanlardan biriydi ve hala yakalanmayan RAF militanları hakkında medyada haberler okumak mümkün. İtalya sadece terör örgütleri ile değil aynı zamanda terör örgütleri ile işbirliği yapan MAFYA'ya karşı onlarca filme konu olan çetin bir mücadele verdi. Yunanistan hala komünist terör gruplarına karşı nihai zaferi kazanabilmiş değil. Fransa Korsikalı teröristlerle uğraşmak zorunda kaldı.

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi ilk önce El Kaide ve ardından bugün de DEAŞ terör örgütleri tüm AB genelinde terörle mücadele alanında büyük sorun teşkil ettiler ve etmekteler.

AB ülkelerinde tüm bu terör örgütleri çok kan döktü. IRA, ETA ya da RAF sayısız insanın yaşamını yitirmesine neden oldu.

İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya teröre karşı mücadeleyi en sert yöntemler ile sürdürdüler ve bu sayede belli başarılar elde edebildiler.

İngilizler, İrlandalılar, İspanyollar, Almanlar ya da İtalyanlar ülkelerindeki teröristleri ihbar etmeseydiler güvenlik güçlerinin başarılı olma şansı olmazdı.

Örneğin Almanya'da her türlü propaganda yöntemi kullanılarak vatandaşların RAF teröristlerini ihbar etmeleri sağlandı. Devlet haklı olarak tüm vatandaşlarını teröre karşı mücadelede işbirliğine çağırdı. RAF terör örgütü vatandaşların ihbarları sayesinde çökertildi. Hala yakalanmamış olan teröristlerin de vatandaşlar tarafından fark edildiklerinde ihbar edilmesi ile Almanya'da kimsenin sorunu olmadığından eminim.

Yine aynı şekilde Fransa'da, Belçika'da ya da Almanya'da DEAŞ militanlarının ihbar edilmesi için yoğun çaba sarf edilmekte. Doğrusu da bu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar