Sri Lanka, Hakkari ya da Chrisrtchurch: terör her yerde insanlığın düşmanı

Hristiyan alemi bu hafta sonu paskalya yortusunu kutlamaktayken Sri Lanka’dan gelen acı haber tüm insanlar olarak hepimizi sarstı. Terör bir kez daha insanlığın düşmanı olarak kendini gösterdi.

Sri Lanka’da kiliseleri ve otelleri hedef alan teröristler 290 ve belki de daha fazla insanı katlettiler. 500’den fazla yaralı olduğu haberlerini okuduk. Katledilenler arasında iki de Türk vatandaşı var. Paskalya Yortusunu kutlamakta olan onlarca Hristiyan katledildi ve yüzlercesi yaralandı. İnsanlık düşmanı caniler bu sefer Sri Lanka’yı vurdu. 21 milyon nüfusu olan Sri Lanka'da halkın yüzde 70'i Budist, yüzde 12'si Hindu, yüzde 10'nu Müslüman ve yaklaşık yüzde 7'si Hristiyanlardan oluşuyor. Sayılardan da anlaşıldığı gibi ülke nüfusunun en azını oluşturan Hristiyanlar hedef alındı. 

Ardından da Kalutara kentindeki Müslümanlara ait iş yerleri kundaklandı. Pattalum kasabasındaki bir camiye molotof kokteyli saldırısında bulunuldu. 

Anlaşılan teröristlerin hedefi Sri Lanka’nın bir iç savaşa sürüklenmesini sağlamak.

Terör her yerde aynı şekilde insanlığın düşmanı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar