PKK terör örtügü ormanları yakıyor

Tüm dünya kamuoyunun gözleri önünde “dünyanın ciğerleri” olarak tanımlanan Amazon Ormanları yanmakta. Bu yıl Ocak ayının ilk günlerinden bugüne kadar 80 bin yangın gündeme geldi.

 Brezilya tek başına bu yangınlarla mücadelede başarısız kalmakta. Bu nedenle geçtiğimiz hafta sonu ve Pazartesi toplanan G7 Zirvesi’nde de Fransa ve Almanya’nın önerisiyle Amazon Ormanları yangınlarını sona erdirici tedbirler için 20 Milyon Avro yardım yapılması kararlaştırıldı.

Küresel ısınma ve benzeri nedenler sebebiyle tüm insanlığın haklı gelecek kaygılarına sahip olduğu bir dönemde Amazon Ormanlarında çok geniş bölgelere yayılan yangınlar nedeniyle tabiatın tahrip olmasının sonuçları çok vahim. Bu nedenle acilen müdahale şart. G7 tarafından gündeme gelen yardımın Birleşmiş Milletler nezdinde de gündeme gelerek ihtiyaç duyulan tüm önlemlerin sağlanması gerekiyor. Uluslararası iş birliği olmaksızın Brezilya’nın bu ormanları korumasının mümkün olmadığını hep birlikte gördük ve görmekteyiz.

Maalesef orman yangınları sadece Brezilya’da da değil dünyanın birçok köşesinde çok sayıda ağacın, bitkinin ve hayvanın yok olmasına neden olmaya devam etmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar