Liderlerin Avrupası ve yeni yüzler

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde her siyasi grup bir aday ile seçime katıldı. Bu adaylardan hangisi en çok oyu alırsa o AB Komisyonu Başkanı olacaktı.

AB Liderler Zirvesi bu planı onaylamış olduğu için herkes buna inanmıştı. Her ne kadar AB genelinde seçmenlerin büyük bir çoğunluğu bu adaylar konusunu pek fark etmediyse de bilinçli seçmenler oylarını bu kritere göre verdiler. Seçimler sonunda Hristiyan demokratların adayı Manfred Weber beklendiği gibi kazanan aday oldu. Manfred Weber, AB Komisyonu Başkanı olma rüyasını görmeye başladığında AB Liderleri çoktan fikirlerini değiştirmişlerdi. 

Manfred Weber tecrübesiz olduğu için istenmiyordu. Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un başka planları vardı. Weber ise bu planlarda yoktu. Angelika Merkel ise Weber’i desteklese de artık AB’nin güçlü şansölyesi değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 142 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 206 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar