Libya'da teröre izin verilmemeli

Oysa Libya, Avrupa kıtası açısından oldukça önemli bir konumda. Sadece enerji ihtiyacı nedeniyle değil.

Güney Avrupa’nın ve Akdeniz’in güvenliği açısından da hayati önem taşımakta. Libya’da istikrar çok önemli. Libya’nın teröre teslim olmasına izin vermemek gerekiyor.

Libya’da hali hazırda Birleşmiş Milletler tarafından tanınan bir hükümet var. Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin ülkenin BM tarafından tanınmasına rağmen en başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bazı ülkeler 2014 yılında yapılan seçimler sonrası Libya’nın Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni tanımadığını ilan eden ve bir iç savaşa neden olan Hafter isimli bir eski generalin “Libya Ulusal Ordusu” dediği isyancıları desteklemekteler.

Oysa yukarıda da yazmış olduğum gibi merkezi Trablus'ta bulunan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlarca meşru kabul ediliyor ve destekleniyor. Türkiye’de uluslararası düzeyde tanınan hükümete destek vermekte. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar