Kınamak yerine teröristleri iade edin

“Yeni yılınız kutlu” olsun diyerek 2017 yılının ilk yazısını kaleme almayı çok isterdim.  Tüm Avrupa huzur içinde 2017'nin ilk saatlerinin tadını çıkarırken Türkiye'de yeni...

“Yeni yılınız kutlu” olsun diyerek 2017 yılının ilk yazısını kaleme almayı çok isterdim. 

Tüm Avrupa huzur içinde 2017'nin ilk saatlerinin tadını çıkarırken Türkiye'de yeni yıl acı bir haberle başladı. İstanbul'da bir gece kulübünde yılbaşı gecesini kutlayan insanlar gaddar bir terör saldırısının kurbanı oldular, 39 kişi katledildi ve onlarca yaralı hastanelerde. Çok iyi yetiştirilmiş ve profesyonel bir katil olduğundan kimsenin şüphesi olmayan bir terörist ilk önce kapıda nöbet tutan bir polis memurunu ardından kapıdaki görevlileri ve içeride dans edenleri katletti. 6 şarjör ve 180 mermiyle geldiği gece kulübünde çoğunluğu yılbaşı kutlaması için İstanbul'a gelmiş yabancı olan çok sayıda insanı hedef aldı.

Daha önce Fransa ve ABD'de gündeme geldiği gibi İstanbul'da da hedef masum insanlardı. Türkiye tüm terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele veren tek ülke olarak son aylarda çok sayıda terör eyleminin hedefi oldu. Çok sayıda sivil, polis ve asker yaşamını yitirdi.

Yeni yılın ilk saatlerinde gündeme gelen son saldırı sonrasında da ABD'den ve AB'den kınama mesajları geldi. Hatta ABD ilginç bir şekilde ilk defa “terör saldırının soruşturmasına destek vermeyi” teklif etti.

Türkiye için bu kınama mesajlarının artık pek bir anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları özellikle ABD ve AB tarafından yapılan “terörü lanetliyoruz ve saldırıyı kınıyoruz” mesajlarını hiç samimi bulmamakta. Hele ABD'nin “soruşturmaya destek olma” teklifi Türkiye'de insanların kızmasına ve “ABD bizimle alay mı ediyor” demesine neden oldu. Türkiye'nin vatandaşları kızmakta çok haklılar. Çünkü Türkiye'de çok sayıda insanı katleden teröristlerin elindeki silahlar ve diğer lojistiğin ABD tarafından veriliyor olması insanları haklı olarak çileden çıkarıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 142 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 206 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar