Erdoğan'ı yasaklayanlar özgürlüklerden hiç bahsetmesinler

Bugün Avrupa Parlamentosu Strazburg'ta Türkiye Raporu'nu görüşecek ve Perşembe günü (yarın) oylayacak. Büyük bir ihtimalle de kabul edecek. Türkiye hakkında her türlü gerçek dışı iddianın...

Bugün Avrupa Parlamentosu Strazburg'ta Türkiye Raporu'nu görüşecek ve Perşembe günü (yarın) oylayacak. Büyük bir ihtimalle de kabul edecek. Türkiye hakkında her türlü gerçek dışı iddianın olduğu bu raporu Türkiye tanımadığından hiç bir anlamı olmayan bir metin olarak arşivde yerini alacak.

Ancak asıl büyük çelişki Türkiye Raporu söz konusu olduğunda Türkiye'ye “demokrasi dersi” vermeye kalkanların ve Türkiye'de özgürlüklerin olmadığını iddia edenlerin kendi ülkelerinde Türkiye'nin demokratik seçimle işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik anti-demokratik uygulamaları.

15 Temmuz 2016 günü gündeme gelen kanlı darbe girişiminin ardından Almanya'nın Köln kentinde toplanarak demokrasiye sahip çıkan 100 bin Türkiyeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın on dakikalık bir video konferans mesajını dinlemek istediklerinde Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla bu demokratik istek engellendi. Almanya'nın NATO müttefiki ve AB üyeliğine aday ülke Türkiye'nin Cumhurbaşkanının hem de kanlı bir faşist darbe girişimi ardından vatandaşlarına kısa bir mesaj vermesi engellendi. Bunun hangi mantıkla yapıldığını hala anlayabilmiş değilim. Çok sayıda Alman dostum da benimle aynı görüşteler. Oysa kanlı bir darbe girişimine karşı demokrasisini kahramanca savunan Türkiye'nin Cumhurbaşkanının on dakikalık bir konuşma kaydının Köln'de dinlenebilmesi kime ne zarar verirdi? Bugüne kadar bu sorunun cevabı açık kaldı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar