Cuntacı Generallari iade edin

Demokrasilerde “askeri darbeye teşebbüs” ülkeye ihanet etmek anlamına gelir. Darbeye teşebbüs edenler ve darbeciler özellikle Avrupa ülkelerinde hep lanetlenmişlerdir. AB'nin üç ülkesi, Yunanistan, İspanya ve Portekiz...

Demokrasilerde “askeri darbeye teşebbüs” ülkeye ihanet etmek anlamına gelir. Darbeye teşebbüs edenler ve darbeciler özellikle Avrupa ülkelerinde hep lanetlenmişlerdir. AB'nin üç ülkesi, Yunanistan, İspanya ve Portekiz çok acı deneyimlere sahiptir.

Bu konuda Avrupa'nın ne kadar hassas olduğunu 23 Mayıs 2015 tarihli Alman medya organlarında da okuyabiliriz. 23 Mayıs günü Almanya'da manşetlerden bir “darbe teşebbüsü” haberi duyuruldu. Afrika ya da Latin Amerika'da değil. Almanya'da darbeye teşebbüstü söz konusu olan. Alman Askeri İstihbarat Teşkilatı (MAD) Euskirchen kentinde görevli bir subay hakkında “darbeye çağrı yapmak” şüphesi ile soruşturma açmış. Habere göre bu Alman subayı Alman Savunma Bakanı'nın politikasından şikayetçiymiş ve “Yeter artık. 200.000 askeri iki deli yüzünden suçlayamazsınız! Bu bakanın süresi doldu benim için. Bu iş ya halledilmeli ya da darbe yapılmalı!” dediği için de şimdi “darbe teşebbüsü” suçlaması ile karşı karşıya. Almanya işte bu derece hassas bu konuda.

Ancak Almanya, Türkiye'de “darbe yapalım” demekle kalmayıp “kanlı bir darbe girişiminde” bulunan ve onlarca insanı katleden ve de yüzlercesini yaralayan darbeciler konusunda ise şaşırtıcı bir şekilde aynı hassasiyeti göstermemekte. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de uçak ve helikopterleri ele geçirerek meclisi, emniyet müdürlüğünü, terörle mücadele merkezini ve daha bir çok hedefi bombalayan darbeci pilotlara bu vahşetin emrini veren subaylar Almanya'da serbestçe gezebilmekteler. Yine aynı şekilde kanlı 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü planlayan, destekleyen ve başarısız olunca Almanya'ya sığınan dört yüzün üzerinde diplomat, subay ve savcı Almanya'da hiç bir soruna sahip olmaksızın yeni darbeler planlamaya devam etmekteler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar