Avusturya'da seçmenler muhafazakar hükümet istiyor

Seçmenlerin yüzde 37,2 civarında oyunu alan Sebastian Kurz bu şekilde Avusturya’nın yeniden başbakanı olacağını da ilan etmiş oldu. İlk önce hemen belirtmek isterim, Sebastian Kurz ve partisi ÖVP çok başarılı bir seçim kampanyası yaptı.

Seçmenlere ulaşmayı ve FPÖ ile olan koalisyon hükümeti döneminde gündeme gelen skandalın “kurbanı” olduklarını anlatmayı başardılar. Seçmenleri ikna ettiler. 

Sebastian Kurz, muhafazakar seçmenlerin oyunu almakla kalmadı. FPÖ’nün “aşırı sağcı ve popülist” söylevlerle etkilediği seçmenlerin de oldukça önemli bir kesiminin oyunu ÖVP’ye geri getirdi. Avrupa Birliği, sığınmacılar, yabancılar, Müslümanlar ve işsizlik gibi konuları “popülist” vaatler sunarak istismar eden “aşırı sağcı ve popülist” politikacıların aslında “boş laflar konuştuklarını” ve sadece “skandallara neden olduklarını” seçmenlere ustaca anlatmayı da başardı. Bu açıdan Avusturya seçimleri oldukça önemli bir gerçeği de ortaya çıkardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 142 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 206 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar