Avrupa'da ırkçı saldırılar artmakta

Almanya ekonomisinin her geçen gün azalan iş gücü sayısının artması için düzenli göçe ihtiyacı varmış. Almanya’da bugün özellikle inşaat alanında bu eksiklik...

Almanya ekonomisinin her geçen gün azalan iş gücü sayısının artması için düzenli göçe ihtiyacı varmış. Almanya’da bugün özellikle inşaat alanında bu eksiklik fazlasıyla hissedilmekte. Ekonominin iyi gitmesi sonucu inşaat sektöründe iş yapan firmalar üç yıl sonrasına yetecek kadar işe sahip. Ancak yeterince eleman bulamamaktalar. O yüzden işler ya aksamakta ya da planlandığı gibi başlayamamakta. AB genelinde ihaleye çıkmak bu sorunu çözememekte.

Gerçekten de sadece Almanya’nın değil birçok AB üyesi ülkenin de birçok sektörde kalifiye eleman ya da yetiştirilmek üzere işe alınacak eleman sıkıntısı her geçen gün artmakta.

2015 yılında Suriyeli sığınmacıların sayıca çok bir şekilde bir anda AB’ye akın etmeleri tüm AB üyesi ülkeleri için büyük bir sorun olmuştu. Özellikle Balkanlar üzerinden yürüyerek gelen sığınmacılar karşısında AB üyesi ülkeler “ne yapacaklarını şaşırmışlardı”. Günümüzde Türkiye ile imzalanan “sığınmacılar anlaşması” ve Türkiye sayesinde AB’nin böyle bir sorunu yok. Ancak açık bir şekilde profesyonelce organize edilmesi gereken düzenli bir göçe ihtiyacı var.

Tüm AB genelinde geçerli olacak bir göç yasası aracılığıyla sayıları yıllık ihtiyaca göre belirlenecek AB dışından gelecek göçmenlere ihtiyaç var. 

Buraya kadar güzel.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar