Avrupa parlamentosu teröre destek vermemeli

Gelecek hafta Strazburg'ta Avrupa Parlamentosu bu yılın Türkiye Raporu'nu görüşüp oylayacak. Son yıllarda AP Türkiye Raporları maalesef gerçeklerden uzak ve sadece Türkiye'yi karalamak amacıyla yazılan raporlar haline geldi....

Gelecek hafta Strazburg'ta Avrupa Parlamentosu bu yılın Türkiye Raporu'nu görüşüp oylayacak. Son yıllarda AP Türkiye Raporları maalesef gerçeklerden uzak ve sadece Türkiye'yi karalamak amacıyla yazılan raporlar haline geldi. Oysa AP Türkiye Raporları eski dönemlerde Türkiye için de çok yararlı raporlardı. AB üyeliği yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye, AP Türkiye Raporlarında dile getirilen yapıcı eleştirileri reformlarına katkı olarak değerlendirmekteydi. AP'nin iyi niyetli eleştirileri Türkiye'nin o yıllarda gerçekleştirdiği reformları tamamlayıcı bir rol oynamaktaydılar.

Günümüzde ise özellikle 2019 yılının Haziran ayından beri AP Türkiye Raporları sadece ve sadece Türkiye karşıtlarının Türkiye'nin AB üyeliğini engelleme amacıyla istismar ettiği raporlar haline geldi. Bu nedenle Türkiye haklı olarak bu raporları kabul etmiyor. Yani bu raporlar oylandıktan sonra AP arşivlerinde depolanmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Daha da açık yazmak gerekirse bu raporlar “çöp kutusunu” boyluyor.

Oysa AP, Türkiye'nin gerçekten AB üyeliği yolunda ilerlemesine katkıda bulunmak isteseydi yıllık raporları bu açıdan çok değerli bir olanak olabilirdi.

Ancak amaç bu olmadığından durum farklı!

İşte AP'nin en büyük meclis grubu Hristiyan demokratlar (EPP) AB'deki Türkiye karşıtlığını ve Türkiye'nin AB üyeliğini engelleme çabalarını artık hiç saklamadan sergilemekteler. Önceki gün (27 Haziran 2017 Salı Günü) AP'de bir konferans düzenlediler. Konferansı konusu ise “Türkiye'nin imkansız AB üyeliği”. Oysa Türkiye hem Maastricht hem de Kopenhag kriterlerini bir çok AB üyesine kıyasla çok daha başarılı gerçekleştirmiş bir aday ülke olarak üyeliği çoktan hak etmiş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar