AP seçimi ve Kıbrıs

Hatırlatalım. AKEL, Annan Planı oylandığında tüm Kıbrıs için ortak çözüm sunan bu plana karşıydı. Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların birlikte bir federasyon...

Hatırlatalım. AKEL, Annan Planı oylandığında tüm Kıbrıs için ortak çözüm sunan bu plana karşıydı. Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların birlikte bir federasyon kurmalarını sağlayacak bu planı reddedenler arasındaydı. Hatta Kıbrıs Rum Kesimi’nde AKEL üyesi bir Cumhurbaşkanı olduğunda da ne o ne de AKEL çözüm için hayırlı hiçbir şey yapmadılar.

Kıbrıslı Türkler ve Türkiye, Kıbrıs’ta nihai çözüm için hangi adımı atarlarsa atsınlar çözüm karşıtlarının yanında hep AKEL vardı. Hatta geçmiş yıllarda Berlin’de Bundestag’ta bir KKKTC Başbakanı ile birlikte görüştüğümüz Sol Parti üyesi bir Alman milletvekili “GUE/NGL (Confederal Group of the European United Left/Nordic Green Left)” içinde AKEL en güçlü ve zengin partidir. Onlar istemedikçe biz Kıbrıs’ta hiçbir adım atamayız” diye itiraf etmişti.

Gerçekten de öyle. “Türkiye düşmanlığı” ve “PKK terör örgütüne destek veren parti ve gruplara yakınlığı” herkesçe bilinen GUE/NGL, AKEL’in emrinde Kıbrıslı Türklere karşı bir politika izlemektedir. Sadece “AKEL’in komünist politikalarına karşı çıkmayan ve AKEL’e yakın olan Kıbrıslı Türkler” ile bir diyaloğa sahip olan AKEL, şimdi 80 bin civarında Kıbrıslı Türk seçmenin oyunu alabilmek için “Türk dostu” postuna bürünüverdi. 

Kıbrıslı Türkler seçmen olarak 80 bin seçmenden çok daha fazla. Ancak Kıbrıslı Rumların izin verdiği seçmen sayısı sadece 80 bin!

Kıbrıs adasında sadece Kıbrıslı Rumlar yaşamıyor. Ancak AB tüm ilke ve değerlerini çiğneyerek Kıbrıslı Türklerin özgürce AP seçimlerine katılımlarını engelleyen Kıbrıs Rum Kesimi’nin yanında yer alarak Annan Planı sonrası gündeme gelen büyük haksızlığın devamını mümkün kılıyor. 

Kıbrıs’ta hem Rumlar hem de Türkler için olması gerekenler sadece Kıbrıslı Rumlar tarafından “gasp edilirken”, Kıbrıslı Türkler haksız ambargolara maruz bırakılıyor. 

İşte bu şartlarda yapılacak olan AP seçimlerinde “Kıbrıslı Türklerin kesinlikle dostu olmayan AKEL” bir Kıbrıslı Türk aday da sunmakta. Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaşamakta olan ve AKEL politikaları ile hiçbir sorunu olmayan bir aday söz konusu. Elbette herkes aday olabilir. AKEL adayı Niyazi Kızılyürek de adaylardan biri. Kişisel olarak onun tercihi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar