Almanya'da demokrasi Türkiye sayesinde daha az yara aldı

24 Eylül 2017 Avrupa'nın ve Almanya'nın tarihinde maalesef kara bir gün olarak hatırlanacak. 24 Eylül 2017 gününden itibaren ırkçılar ve bazı Neo Nazi zihniyeti temsil ettiklerini utanmadan söyleyen şahıslar Bundestag...

24 Eylül 2017 Avrupa'nın ve Almanya'nın tarihinde maalesef kara bir gün olarak hatırlanacak. 24 Eylül 2017 gününden itibaren ırkçılar ve bazı Neo Nazi zihniyeti temsil ettiklerini utanmadan söyleyen şahıslar Bundestag koltuklarında milletvekili olarak oturma hakkını elde ettiler. Irkçı ve Neo Nazi söylevlerle seçim propagandası yapan şahısların da adayları arasında yer aldığı AfD (Almanya için Alternatif) isimli parti artık federal meclisin üçüncü büyük grubu konumunda. Üstelik eğer sosyal demokrat SPD aldığı ağır yenilgi sonrası doğru olanı yapmayıp kendini tamamen yok edebilecek bir büyük koalisyon macerasına girmeye niyetli olsaydı belki de meclisin en güçlü ana muhalefet partisi olacaktı AfD. Hiç değilse bu olanağa sahip olamayacak olması bir teselli bizler için.

Hep yazdık, “seçmen her zaman orijinal olanı seçer” diye. Maalesef haklı çıktık. En başta CDU, SPD ve Yeşiller gibi partilerin tüm seçim kampanyası boyunca sanki AfD için çalışırcasına “Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı karşıtı” söylevleri kendilerine değil AfD'ye bol sayıda oy kazandırdı. Almanya'da demokrasi büyük yara aldı.

SPD'nin şansölye adayı Schulz, Dış İşleri Bakanı Gabriel ya da Adalet Bakanı Maas ve özellikle Yeşiller eş başkanı Özdemir tüm seçim kampanyası boyunca sabah, öğle akşam ve gece “Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan” diyerek Alman seçmeni bezdirdiler. Oysa Almanya'nın bir Türkiye sorunu yoktu. Hele Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de sorunu olması için aslında bir neden de yoktu. Alman kamuoyunu yanlış bilgilerle Türkiye ile meşgul edip Türkiye'ye karşı bir hale getirerek büyük bir hata yaptılar. Irkçıların özellikle Suriyeli mülteciler üzerinden yürüttüğü “Müslüman düşmanlığı” bu sayede “Türkiye ve Türk düşmanlığı” olarak da ırkçı ve Neo Nazi propagandaya hizmet etti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 142 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 206 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar