Türkiye'yi doğru analiz etmek ve anlamak kazandırır

Geçtiğimiz Cumartesi günü, yani 26 Ağustos 2017 tarihinde tüm Türkiye'nin kalbi bir Muş kentinin ilçesi Malazgirt'te attı. En başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkenin tüm önde gelen...

Geçtiğimiz Cumartesi günü, yani 26 Ağustos 2017 tarihinde tüm Türkiye'nin kalbi bir Muş kentinin ilçesi Malazgirt'te attı. En başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkenin tüm önde gelen isimleri Malazgirt'teydi. Türkiye, 26 Ağustos 2017 tarihinde Malazgirt'ten çok önemli mesajlar verdi. Bu mesajlardan en önemlisi ise Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yanlış hesaplar yapanların ve onları destekleyenlerin güçlü bir Türkiye ile karşı karşıya olduklarını unutmamaları gerçeğiydi.

Malazgirt Zaferi'ni doğru okumayanlar Türkiye'yi anlayamazlar. Malazgirt Zaferi'nin yani Türklerin 1071'de Anadolu'yu fethinin ve Anadolu topraklarını vatan olarak kalıcı kılmalarının ardından bu zaferin 946.yılında en başta Orta Doğu Coğrafyası olmak üzere dünyanın stratejik açıdan en önemli bölgelerinden birinin kilit noktasını oluşturan Türkiye'yi doğru analiz etmeyenler ve “eski” Türkiye ile “yeni” Türkiye kavramalarının ne anlama geldiğini kavramakta güçlük çekenler yanlış analizlerinin “kurbanı” olurlar.

26 Ağustos 2017 günü Türkiye ilk olarak sınırında bugüne hayati destek verdiği ve derin dostluk ilişkileri kurduğu Iraklı Kürt dostlarına “Irak'ı parçalamaya kalkmayın, yanlış bağımsızlık rüyalarının kurbanı olmayın” mesajı verirken Iraklı Kürtleri kullanarak Orta Doğu Coğrafyası emperyalist çıkarları için daha fazla kana bulmaya kalkacak olanların karşısında olduğunu ve oyunlarını bozacağını bir kez daha hatırlattı ve uyardı.

Türkiye'yi dikkatli izleyenler ve doğru analiz edenler hem Suriye'nin hem de Irak'ın bütünlükleri konusunda hassasiyetini fark etmişlerdir. Türkiye bir yandan kanlı diktatör ya da bir takım ülkelerin emrindeki beceriksiz devlet yöneticileri karşısında Suriyeli ve Iraklıların yanında yer alan ilk ve belki de bu politikasını yılmadan sürdüren tek ülke konumunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar