Orucun farzı üçtür

Niyet etmek, niyeti ilk ve son vakitleri arasında yapmak ve orucu bozan şeylerden sakınmak farzdır. Sual: Namazın farzları olduğu gibi, orucun da farzları var mıdır?Cevap: Orucun farzı üçtür. Bunlar:1-Niyet etmek. 2-Niyeti...

Niyet etmek, niyeti ilk ve son vakitleri arasında yapmak ve orucu bozan şeylerden sakınmak farzdır.

Sual: Namazın farzları olduğu gibi, orucun da farzları var mıdır?
Cevap: Orucun farzı üçtür. Bunlar:
1-Niyet etmek. 2-Niyeti, ilk ve son vakitleri arasında yapmak. 3-Fecr-i sâdık, yani tan yeri ağarmasından, güneşin batmasına kadar olan zaman içinde, orucu bozan şeylerden sakınmaktır.
***
Sual: “İftarda acele etmeli” deniyor. Bu aceleden maksat nedir, ne yapılır ve nasıl hareket edilirse acele edilmiş olur?
Cevap: İftarı acele etmek ve sahuru, fecrin ağarmasından önce olmak şartı ile geciktirmek sünnettir. Resûlullah efendimiz, bu iki sünneti yapmaya çok dikkat ederdi. Dürerde deniyor ki:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İman, herkeste aynı mıdır? 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Hayırlı işlere sağdan başlamak 18 Mayıs 2024 | 47 Okunma Altın yüzük, fakirlere mi yasaktır? 17 Mayıs 2024 | 186 Okunma Rüyada Resulullah efendimizi görmek 16 Mayıs 2024 | 269 Okunma İslâmiyet'in yayılmasına hizmet etmek 15 Mayıs 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar