Ehl-i kitabın kestiği yenir

Gayrimüslim bir memlekette kasaptan et alırken, bir Müslümanın kestiğine niyet etmelidir. Sual: Ehl-i kitap olarak bilinen Hıristiyan ve Yahudilerin kestikleri hayvanın eti yenir mi?

Gayrimüslim bir memlekette kasaptan et alırken, bir Müslümanın kestiğine niyet etmelidir.
 
Sual: Ehl-i kitap olarak bilinen Hıristiyan ve Yahudilerin kestikleri hayvanın eti yenir mi?

Cevap: Konu ile alakalı olarak Hindiyye'de buyuruluyor ki:

“Müslümanın veya ehl-i kitabın, Allahü teâlânın ismini veya bir sıfatını, herhangi bir lisan ile söyleyerek, kestiği yenilir. Gayrimüslim memleketlerde Müslüman kasap aramalı. Bundaki eti, Müslüman kestiğine niyet ederek, satın almalıdır. Sığır, koyun, tavuk gibi eti yenen hayvanların etlerini yemenin helal olması için, İslamiyete uygun kesilmeleri lazımdır. Yani bir Müslümanın veya ehl-i kitabın kesmesi ve keserken Allah ismini söylemesi lazımdır. İslamiyete uygun kesilmeyen hayvan leş olur. Bunun etini yemek ve satmak haram olur. Hayvan kesenlerin ve satan Müslümanların bunu iyi bilmeleri lazımdır. Et satın alırken, bunun nasıl kesildiğini sormak lazım değildir. Çünkü, Müslümana hüsn-i zân olunur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zekâtı verilmeyen mallar 25 Mart 2024 | 324 Okunma Mübarek üç aylar 07 Ocak 2024 | 121 Okunma İslamiyete hürmet edenle etmeyenin farkı 06 Ocak 2024 | 63 Okunma Cihad, çapulculuk değildir! 05 Ocak 2024 | 141 Okunma Mübarek isim ve resimleri yere sermek 04 Ocak 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar