Dini bozmak mı, kolaylaştırmak mı?

İbadetleri değiştirmek isteyenler, Ehl-i sünnet âlimlerini beğenmeyenler, tarihte çok görüldü. Sual: Mevdûdî, Hamîdullah, Teblîg-ı cemâat, Cemâleddîn-i Efgânî, Muhammed Abduh...

İbadetleri değiştirmek isteyenler, Ehl-i sünnet âlimlerini beğenmeyenler, tarihte çok görüldü.
Sual: Mevdûdî, Hamîdullah, Teblîg-ı cemâat, Cemâleddîn-i Efgânî, Muhammed Abduh ve bunun talebeleri Seyyid Kutb, Reşîd Rızâ gibilerin kitaplarını okuyarak aldananlar, mezhebleri birleştirmeli, dört mezhebin kolay taraflarını seçip toplamalı, İslamiyeti kolaylaştırmalı diyorlar, bunlara ne demelidir?
Cevap: Bu fikirleri savunanların kitaplarına göz atılınca, tefsir, hadis, üsûl ve fıkıh bilgilerinden haberleri olmadığı, cehaletlerini ortaya koydukları hemen görülmektedir. Çünkü:
1-Dört mezheb âlimleri; birkaç mezhebe birlikte uyarak yapılan bir ibadet, bu mezheplerin hiçbirinde sahih olmadığı zaman, mezhebleri karıştırması bâtıl olur, sahih olmaz buyuruyor. Dört mezheb âlimlerinin söz birliğine uymayan kimse, bu mezheblerin hiçbirinden olmaz, mezhebsiz olur. Mezhebsiz olanın işleri, İslamiyete uygun olmaz.
...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zekâtı verilmeyen mallar 25 Mart 2024 | 326 Okunma Mübarek üç aylar 07 Ocak 2024 | 121 Okunma İslamiyete hürmet edenle etmeyenin farkı 06 Ocak 2024 | 63 Okunma Cihad, çapulculuk değildir! 05 Ocak 2024 | 141 Okunma Mübarek isim ve resimleri yere sermek 04 Ocak 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar