Bela, sıkıntı anında yapılacaklar

Ölmemek için, veba hastalığı bulunan yerden kaçmak büyük günahtır. Sual: Bir bela, sıkıntı veya salgın zamanlarında nasıl hareket etmeli, neler okumalı kısaca ne yapılmalıdır?

Ölmemek için, veba hastalığı bulunan yerden kaçmak büyük günahtır.
 
Sual: Bir bela, sıkıntı veya salgın zamanlarında nasıl hareket etmeli, neler okumalı kısaca ne yapılmalıdır?

Cevap: Bu konuda İmâm-ı Rabbânî hazretleri bir talebesine hitaben buyuruyor ki:

“Kıymetli mektubunuz geldi. O taraflarda, iki korkunç hadise başladığını, birinin tâûn yani veba hastalığı, ötekinin de kaht yani kıtlık, gıda maddelerinin azlığı olduğunu yazıyorsunuz. Allahü teâlâ, bizi ve sizi belalardan korusun. Hepimize âfiyet versin!

Böyle zamanlarda dört Kul’u çok okuyunuz! Yani, Kul yâ eyyühel kâfirûn ve Kul hüvallahü ve Kul eûzüleri okuyunuz! Cinnin ve insanların şerrinden korur!

Erkeklerin kefeni, üç parça olması sünnettir. Sarık sarmak bidat olur. Ahdnâme denilen sual meleklerine verilecek cevapları ve dua ve istiğfar yazılı kâğıdı, kabre koymamalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zekâtı verilmeyen mallar 25 Mart 2024 | 326 Okunma Mübarek üç aylar 07 Ocak 2024 | 121 Okunma İslamiyete hürmet edenle etmeyenin farkı 06 Ocak 2024 | 63 Okunma Cihad, çapulculuk değildir! 05 Ocak 2024 | 141 Okunma Mübarek isim ve resimleri yere sermek 04 Ocak 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar