Yumurta bir mucizedir

Yumurta müthiş bir besin. Sadece harika bir protein deposu falan da değil. Sağlıklı yağlardan, vitamin ve minerallerden, kolin benzeri mükemmel moleküllerden de çok zengin. Harika bir aminoasit içeriğine sahip. Protein deposu. Koenzim...

Yumurta müthiş bir besin. Sadece harika bir protein deposu falan da değil. Sağlıklı yağlardan, vitamin ve minerallerden, kolin benzeri mükemmel moleküllerden de çok zengin. Harika bir aminoasit içeriğine sahip. Protein deposu. Koenzim içeriği çok yüksek. Antioksidan yapılanması çok iyi. Bitmedi! Yumurtada harika kolajenler de var. Zarı tip2, beyazı ise tip 1, 3, 5 kolajen zengini. Detaylar için buyurun...

Yumurta kolajeninin 5 faydası

EKLEM VE BAĞ DOKUSUNA YARDIMCI OLUR

Yumurta kabuğunun altındaki ince zar yapısı, I ve V tipi kolajen, glukozamin sülfat, kondroitin sülfat ve amino asitlere benzer besin öğeleri bakımından zengindir.
Bunlar eklem ve bağ doku sağlığı için faydalıdır. Yumurta zarlarının yüksek kolajen içeriği, bağ doku hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur.

EKLEMLERDEKİ AĞRI VE SERTLİĞİ AZALTIR

En sık görülen artrit şekli osteoartrit, milyonlarca kişiyi etkilemektedir. Osteoartrit, kemiklerin uçlarındaki koruyucu kıkırdak zamanla azaldığında oluşur ve en çok el, diz, kalça ve omurgadaki eklemleri etkiler. Kolajen içeren yumurta kabuğu takviyelerinin artritik ağrı ve diz osteoartritinden kaynaklanan eklem sertliğini azalttığı gösterilmiştir.
Klinik romatolojide yayınlanan bir çift kör, randomize, plasebo kontrollü bir çalışma, günde 500 miligramlık bir dozda deneklere bir yumurta zarı takviyesi verilmiştir.
Sonuçlar yumurta kolajeninin diz osteoartriti ile ilişkili ağrı ve sertliğin tedavisinde etkili bir seçenek olduğunu göstermiştir.
Eklem ağrısı ve sertliği plaseboya göre 10, 30 ve 60’ıncı günlerde anlamlı şekilde azalmıştır. Yumurta kabuğu membranı kolajen, tıbbi bir problemden ziyade normal egzersizin neden olduğu ağrı için bile faydalı olabilir. Sağlıklı, postmenopozal kadınlarda, yumurta kolajen takviyesi 4 gün kadar az sürede bile egzersiz performansını iyileştirmiştir.

CİLT KALİTESİNİ ARTIRIR, KIRIŞIKLIKLARI AZALTIR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 482 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 714 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 581 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar