Uykusuzluğun çaresi kabak çekirdeği mi?

Kabak çekirdeği doğal bir uyku hapı vazifesi görebiliyor. Bunun nedeni bol miktarda triptofan, magnezyum ve glutamat içermesi. Detayları merak ediyorsanız buyurun...Kabak çekirdeği yüksek kalori içeriği dışında...

Kabak çekirdeği doğal bir uyku hapı vazifesi görebiliyor. Bunun nedeni bol miktarda triptofan, magnezyum ve glutamat içermesi. Detayları merak ediyorsanız buyurun...

Kabak çekirdeği yüksek kalori içeriği dışında mükemmel bir atıştırmalık. Lezzetli ve besleyici. Aynı zamanda tok da tutuyor.

E ve B vitaminlerinden zengin yapısı ve tıka basa kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, selenyum, bakır içermesi onu “ayrıcalıklı” ve “sağlıklı” doğal atıştırmalıklardan biri yapıyor. 

Ama onun pek bilinmeyen mühim bir özelliği daha var: Doğal bir uyku hapı vazifesi de görebiliyor. Bunun nedeni bol miktarda triptofan, magnezyum ve glutamat içermesi.

Triptofan, serotoninin öncü maddesi. Serotoninse mükemmel bir doğal uyku bileşiği. Keza glutamattan üretilen GABA da stresi azaltan, gerginliği gideren ve uykuyu kolaylaştırabilen bir madde.

Magnezyum da etkili bir uyku desteği. Ve yine pek bilinmeyen bir özelliği daha: Afrodizyak etkisi! İçindeki bol arginin, cinsel performansı destekleyen bir madde. Eğer akşam atıştırmalığı arıyorsanız, uyku probleminiz varsa ya da “azıcık da performans” diyorsanız, 25-30 gram (Yarım fincan) kabak çekirdeği size yardımcı olabilir.

Potasyum zengini besinler hangileri?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 504 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 716 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 581 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar