Siz o karpuzun neresini yiyorsunuz?

Karpuz mükemmel bir yaz meyvesi. O bu övgüyü sadece lezzeti nedeniyle de hak etmiyor. O aynı zamanda eksiksiz bir yaz eczanesi! Nedeni mi? Saymakla bitmez... Karpuzun içinde yok yok! Pek çok doğal ilaç var. Her şeyden önce o...

Karpuz mükemmel bir yaz meyvesi. O bu övgüyü sadece lezzeti nedeniyle de hak etmiyor. O aynı zamanda eksiksiz bir yaz eczanesi! Nedeni mi? Saymakla bitmez... Karpuzun içinde yok yok! Pek çok doğal ilaç var. Her şeyden önce o kırmızı mucize likopenin en mühim kaynaklarından biri. Lezzeti ise muazzam. Bu yaz sofrasında, karpuz-peynir ikilisine kim itiraz edebilir ki? Mesele onu da bilinçli olarak, dozunda ve tadında tüketebilmekte. Nasıl mı? Detaylar için buyurun...

Karpuz neden bir yaz mucizesidir?

Birçok kuruyemişte bulunan arjinin maddesinin cinsellik üzerinde son derece faydalı etkileri olduğu biliniyor.
Bu maddenin en önemli özelliği ise büyüme hormon seviyesini yükseltmesi, kanı incelterek damarları genişletmesi ve dolayısıyla cinsel organlardaki kan akışını artırmasıdır.
En zengin arjinin kaynağı karpuz çekirdeğidir. Söz açılmışken, karpuz çekirdeğinin apandisite yol açtığı söylenir. Sakın inanmayın!
Karpuzla ilgili güzel haberler bu kadarla bitmiyor. Karpuzun beyaz kısmında yüksek miktarlarda sitrülin bulunur. Bu madde Viagra’dan da etkili doğal bir cinsellik ilacıdır.
Sitrülin vücuda girdiğinde, biraz önce bahsettiğim karpuz çekirdeğinde bulunan ve cinsel gücü artırdığı bilinen arjinin maddesine dönüşür.
Arjinin damar duvarında daha fazla nitrik oksit üretilmesini sağlayarak cinsel gücü artırıcı ilaçlar gibi etki eder.
Erkekler karpuzun bu beyaz bölümlerinden en az reçeteli ilaçlar kadar faydalanabilecekken, maalesef biz onları ineklere, eşeklere yediriyoruz.
Arjinin zengini besinler listesinde karpuzun ardından kabak çekirdeği ve yer fıstığı geliyor.
Ay çekirdeği, badem ve fındık da listede mutlaka yer alması gereken besinler.
Özellikle ay çekirdeği ve fındık yüksek oranda E vitamini içeriyor ve bu vitaminin cinsellik üzerindeki olumlu etkileri uzun zamandır biliniyor.
Birkaç not daha: Karpuzda bol miktarda E ve B vitaminleri ile potasyum da var.
Bu nedenle “karpuz suyu” taze olarak hazırlandığında mükemmel bir yaz içeceğidir.
Sıvı dengesini korur, elektrolit ve vitamin takviyesi yapar.

Size göre en güçlü afrodizyak hangisi?

Cinsel hayatı düzgün insanların fiziksel sağlıklarının daha iyi, ruhsal yaşamlarının daha dengeli olduğu, bedenlerindeki çeşitli biyokimyasal süreçlerin daha düzgün işlediği biliniyor.
Ama şunu aklınızdan çıkarmayın; bazı besinler sağlıklı bir cinsel yaşama katkıda bulunsalar da, egzersiz cinsellik için en etkili ilaçtır.
Düzenli egzersiz yapanların hormon düzeyleri daha yüksek, kan dolaşımları daha düzgün ve damarları daha sağlıklı oluyor.
Tüm bunlar sağlıklı, aktif ve tatmin edici bir cinsel yaşamın olmazsa olmazlarıdır. Fazla kilolu olmak, burada da sorun çıkartıyor. Kilolu olmak hem bedensel hem de ruhsal sorunlar yaratıyor ama daha da önemlisi hormonal olarak cinsel hayatı sekteye uğratıyor.
O nedenle fazla kilolarımızdan kurtulur düzenli egzersiz yaparsak bütün sorunlar kendiliğinden çözümlenir.

Bağışıklık güçlendiren 10 önlem

◊ Güneşten faydalanmaya çalışın, çünkü D vitamini güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmaz.
◊ Diyetinizde kırmızı et, bol sebze, hamsi, palamut ve lüfer gibi yağlı balıklar yani bol protein ve omega-3 bulunsun.
◊ Haftada iki-üç defa bakliyat, ayda bir iki kez ızgara ciğer tüketmeye çalışın.
◊ Kefir, yoğurt, ev yapımı ayran, boza, ev yapımı taze turşular probiyotik zenginlikleri nedeniyle güçlü bir bağışıklık için harika besinlerdir.
◊ Alışveriş listenize antioksidan deposu kırmızı, sarı dolmalık biber, domates, böğürtlen, pancar, kırmızılahana, kırmızı turp, havuç ve kavun eklemeyi unutmayın.
◊ Portakal, limon, greyfurt, mandalina, nar, yeşil sebzeler, özellikle yeşilbiber de C vitamini zenginlikleri ile bağışıklığı güçlendirir.
◊ Mutfağınızda zerdeçal, zencefil ve tarçına da sık sık yer açın.
◊ Yemeğin içine hızla nüfuz edebilmesi için, limonu küp şeklinde kesilmiş kabuğuyla birlikte koymak daha iyidir. Çünkü bağışıklık desteği limonun kabuğunda bulunur.
◊ Koyabileceğiniz her şeye maydanoz ekleyin. Maydanoz C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, tümörlerin büyümesini engellemede etkili olduğu düşünülen apigenin diye bir madde de içerir.
◊ Kırmızıbiber yiyin. Biber ne kadar acıysa, bağışıklığa o kadar iyi gelir. Sakın gidip hapını almayın, bir işe yaramaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 482 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 714 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 581 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar