Sirke ile kilo verilir mi

Sirkenin ana maddesi asetik asit, nişastanın vücut tarafından sindirilmesini engelleyebiliyor. Nişasta sindirimini engelleyici gücü de kilo kaybına destek sağlıyor. Elma sirkesinin kilo kaybını hızlandırabileceği önce...

Sirkenin ana maddesi asetik asit, nişastanın vücut tarafından sindirilmesini engelleyebiliyor. Nişasta sindirimini engelleyici gücü de kilo kaybına destek sağlıyor.

Elma sirkesinin kilo kaybını hızlandırabileceği önce bir dedikodu ve şehir efsanesi idi. Arkasındaki bilimsel yayınlar güçlü olmasa bile destek de buldu. Daha sonraları yemekten önce içilen 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesinin kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olabileceği anlaşıldı.
Uzmanlara göre sirkenin ana maddesi asetik asit, nişastanın vücut tarafından sindirilmesini engelleyebiliyor ve işte sirkenin bu nişasta sindirimini engelleyici gücü kilo kaybına da destek sağlıyor. Her ne kadar bu bilgiyi güçlendiren yeni ve güvenli başka araştırmalara ihtiyaç olsa da reflü, gastrit, mide ülseri gibi yüksek asitli gıdaları hazmetme sorununa yol açacak bir probleminiz yoksa, elma sirkesi içmenin herhangi bir zararını görmezsiniz.
Güvenlik için bir bardak suya en fazla bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve yemekten hemen önce için ya da bir tatlı kaşığı elma sirkesini salatalarınıza ekleyin.
Ama sakın şu net ve açık bilgiyi de unutmayın: Kilo vermenin en etkili yolu doğru beslenmek ve yeteri kadar hareket etmektedir.

SAĞLIKLI MANGAL iÇiN 5 ÖNERi

◊ Öncelikle mümkün olduğunca yağsız et kullanılması ve etin görünen bütün yağlarının temizlenmesi gerekiyor.
◊ Ayrıca mangalda pişirilen et ne kadar küçük doğranmış olursa o kadar iyi. Küçük parçalar daha çabuk piştiği için daha az kanserojen madde ortaya çıkıyor.
◊ Daha sağlıklı bir mangal keyfi için etlerin önceden marine edilmesi de öneriliyor. Yoğurt ve damak tadına göre yoğurdun içine kekik, sarımsak, soğan, limon, maydanoz eklenebilir.
Marine edilmiş etlerde etin dışı sosla kaplandığı için, kanserojen maddenin etin içine nüfuz etme ihtimali azalıyor.
◊ Etin yanında sebze, salata, yeşillik, soğan gibi antioksidanlar açısından zengin besinler tüketmek, ette oluşan kanserojen maddelere karşı koruma sağlayabiliyor.
◊ İçecek olarak ise gazoz, kola, meyve konsantresi gibi şekerli/gazlı ürünler yerine ayran ya da şalgam suyu tavsiye ediliyor. Kırmızı mucizelerden şalgam da son derece zengin bir antioksidan kaynağı.

CiPSLERDE DE AKRiLAMiD VAR MI

Bir süre önce Amerikan Gıda Dairesi, içinde en çok akrilamid bulunan yiyecekler listesini yayınladı ve o liste sayesinde dünyanın en önemli cips üreticilerinden birinin ürünlerinde yüksek miktarlarda “kanserojen akrilamid” maddesinin bulunduğu ortaya çıktı.
Sizi kanserle korkutmak istemiyorum. Vücudunuzun, genetiğinizin kesinlikle tanımadığı bu gibi gıdalar, gastrit ve safra kesesi problemlerinin, damar sertliğinin, obezitenin de başlıca sebebi. Üstelik tümü trans yağ zengini!
Sağlıklı bir yaşam sürmek, sağlıklı beslenmek istiyorsanız bunları hayatınızdan çıkarın.

TRiGLiSERiD YÜKSEKLiĞi NEDEN ÇOK ÖNEMLi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 667 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 69 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 568 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 470 Okunma Glutene fazla mı yükleniyoruz 04 Nisan 2024 | 540 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar