Sıcak havalar için beslenme tüyoları

ANLAŞILAN o ki bizi sıcak hem de çok sıcak bir yaz bekliyor.

Aşırı sıcakların özellikle riskli kişilerde, kronik hastalığı olanlarda (KOAH’lılar, kalp hastaları, karaciğer/böbrek yetmezliği olanlar) önemli bir sağlık tehdidi olabileceği de çok iyi biliniyor. Bu nedenle yaşam tarzımızda bazı değişiklikler yapıp önlemler almamız, özellikle beslenme planlarımızda bazı değişikliklere gitmemiz şart! İsterseniz gelin, o değişikliklerin ilk adımlarında neler olmalı, onları bir göz atalım.

Sıcak havalar için beslenme tüyoları

ÖNERİ 1

SU İÇİN

Daha sık ve çok su içmek terleme yoluyla kaybolan suyu yeniden geri kazanmanın en kolay, önemli ve etkili yoludur. Su ihtiyacımızı tabii ki sadece su içme işlevine emanet etmememizde fayda var. Mümkün olduğu kadar sulu, sıvı ve elektrolit içeriği yüksek yiyecek ve içeceklere de ağırlık vermemiz lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta yaş manifestosu 25 Temmuz 2024 | 601 Okunma Kendinize iyi bakın çünkü umduğunuzdan daha çok yaşayacaksınız 22 Temmuz 2024 | 1.085 Okunma Neden uzun bir ömür değil de sağlıklı bir ömür 20 Temmuz 2024 | 255 Okunma Yeni Sağlık Bakanı’na açık mektup 18 Temmuz 2024 | 747 Okunma O direnç ya kırılacak ya kırılacak 13 Temmuz 2024 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar