O ünlünün diyeti neden size uymaz

Hiçbir ünlünün diyeti de size uymaz. Uymaz çünkü hiçbiriniz onun boyunda, kilosunda, genetik yapısında ya da sağlık durumunda değilsiniz.Magazin sayfasının en popüler konusu “Ünlülerin...

Hiçbir ünlünün diyeti de size uymaz. Uymaz çünkü hiçbiriniz onun boyunda, kilosunda, genetik yapısında ya da sağlık durumunda değilsiniz.

Magazin sayfasının en popüler konusu “Ünlülerin diyetleri”dir. Özellikle gösteri sanatları alanı ile ilgili ünlüler mesela mankenler, oyuncular; işleri gereği kilolarını dikkatle izler, sık sık da diyete girerler.
Sanılır ki kilo verme konusunda onlar herkesten bilgili, becerikli, akıllı ve yetenekli. Hayır değiller!
Onlara çok özel diyetler uygulandığını sanıyorsanız o da doğru değil. Araştırmalara göre diyet yaparken isteyerek kusmak, laksatif ilaçlar kullanmak (bağırsakları boşaltan ishal yapıcı maddeler) yani yanlış diyetler yapmak en çok ünlüler arasında yaygın. Zaten hiçbir ünlünün diyeti de size uymaz. Uymaz çünkü hiçbiriniz onun boyunda, kilosunda, genetik yapısında ya da sağlık durumunda değilsiniz.
Siz sadece kendi bedeninize, vücut şartlarınıza, beslenme kültürünüze, kesenize ve ağız tadınıza uyan bir beslenme sistemiyle başarıya ulaşabilirsiniz.
Olaya “Diyet yapacağım” diyerek girdiğinizde zaten en baştan sınıfta kalırsınız. “Ben kendime yeni bir yol çizmek, başka bir beslenme, başka bir aktivite sistemine geçmek istiyorum” demelisiniz. Vücudun ihtiyacından daha çok yağ, şeker, un ve tuz tüketirseniz kilo alırsınız. Eğer vücudunuzun ihtiyaç duyduğu aktiviteyi yapmazsanız yine kilo alırsınız.
Hareket etmek için tasarlanmışız. Bundan 100 yıl önce atalarımız günde ortalama 20 bin adım atarken, bugün sadece 2 bin adım atıyoruz.

Hangi krem daha etkili?

Yaşlanan her cilt az ya da çok ama mutlaka pörsür. Yaşlanan her cilt az çok kurur, kırışır ve sarkar. Ama iyi bakılan her cilt de daha geç ve güzel yaşlanır.
Bir de şu bilgi mühim. Cilt içinden beslenir, dışından desteklenir veya korunur. Gıdalar ya da destek takviyeler ile beslenmeyen, yeteri kadar omega-3, C vitamini, koenzim Q10, alfa lipoik asit,
likopen, resveratrol, antosiyanidin, kateşin, kollajen almayan ciltler daha çok ve erken buruşup kırışır ve sarkar.
Benzer bir şekilde cildini tozdan, dumandan, zararlı gazlar, sigara dumanı, güneş ışınlarından koruyamayanların cildi beklenenden daha hızlı yaşlanır.
En iyi krem hangisi sorusuna gelince: Ben “retinoik asitli (A vitaminli), hyalüronik asitli, koenzim ve alfa lipoik asit içerikli kremler” tercih edin derim.
Ayrıca ağız yolu ile kullanılan sıvı veya toz kollajen peptit içeren kaliteli takviye ürünlerden faydalanmayı da ihmal etmeyin diye de eklerim.

Kollajen anayasasının özeti şudur

Her şeyin olduğu gibi kollajen zengini olmanın da değişmez bazı kuralları var. Her şeyden önce, kemiğinden ayırmamak, sulu kemikli, tencerede kısık ateşte uzun süre kaynatılarak pişirilen ev yemeklerine geri dönmek lazım.
Bir de unuttuğumuz sakatat lezzetlerine, paça çorbalarına...
Kılçığı ile yenebilen balıkları tercih etmek de basit ama etkili bir ayrıntı. Keza balıkların da kollajen deposu oldukları unutulmamalı.
Kollajen üretimini azaltan uykusuzluk, alkol, sigara gibi zararlılardan da uzak durulmalı. Düzenli aktivitenin, özellikle de yürüme ve yüzmenin kollajen üretimini hızlandırdığı da hatırlanmalı...
C vitamininden zengin sebze ve meyvelere daha çok şans tanınmalı. Takviye planı yapılırken de hyalüronik asit, alfa lipoik asit, çinko açai berry gibi cilt dostu antioksidanlara öncelik tanınmalı.
Gerektiğinde doğru kollajen desteklerinden faydalanmalı.
Unutmayın: Kollajen takviyesi öncelikle size günde 10 gram kadar kollajen peptit sağlamalı.
Kemik tozu veya suyundan önce peptit formunda Tip 1 ve 3 kollajenler kullanmalı. Onun da molekül ağırlığı 3000 daltondan düşük olmalı.
Süre de mühim... Başarılı bir sonuç için en az 3 ay kullanmanız lazım. Hapını, çöpünü tozunu değil shot şeklinde üretilenler ve şeker içermeyenler tercih edilmeli.
Biraz uzunca bir anayasa oldu ama daha etkin bir sonuç için bu kadar zahmete değer...

Yürümek mi daha iyi koşmak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 404 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 438 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar