Neden meyvesiz olmaz?

Şu kesin: Her meyvenin farklı bir sağlık kabiliyeti var. Kiminde vitamin, mineral yükü, kiminde antioksidan güç, kiminde prebiyotik marifetler, kiminde ise posa ön planda. Hangisi olursa olsun her biri bize farklı bir alanda fayda...

Şu kesin: Her meyvenin farklı bir sağlık kabiliyeti var. Kiminde vitamin, mineral yükü, kiminde antioksidan güç, kiminde prebiyotik marifetler, kiminde ise posa ön planda.

Hangisi olursa olsun her biri bize farklı bir alanda fayda sağlıyor. Her meyve adeta bir doğa eczanesi, bir sağlık mucizesi! Kısacası meyvesiz olmuyor.
Ne var ki konu meyve tüketimi olduğunda da “azı karar, çoğu zarar kuralı” geçerliliğini sürdürüyor. Peki, hepsi bu kadar mı? Tabii ki hayır!
Meyve yerken uyulması gereken başka kurallar da var.
O kurallardan ilk dördünü bugün sizin için yeniden özetledim, lütfen dikkatle okuyun ve uygularken bu kurallara
uymaya gayret edin.

Meyveleri de tam tüketin

Tam tüketmek şu anlama geliyor: Kabuğuyla yenilebilen meyveleri kabuklarıyla tüketin. Tabii ki iyice temizleyerek, dışında herhangi bir kimyasalın bulunmadığından emin olduktan sonra.
Ayrıca şu ayrıntıları da unutmayın: Kabuğu soyulmamış meyve soyulmuş olandan, kabuğu soyulmuş meyve, meyve salatası haline getirilmiş olandan, meyve salatası haline getirilmiş meyve, meyve püresinden, meyve püresi ise meyve suyundan daha şifalıdır. Meyve konsantreleri ile hazırlanan çakma meyve suları ise sıralamaya bile alınmamıştır.


Asla vazgeçmeyin

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 466 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar