Neden 2 öğün

Hürriyet Gazetesi Yazarı Osman Müftüoğlu'nun bugünkü (20.10.2022)''Neden 2 öğün'' başlıklı yazısı.

Daha önce de yazdım, beslenmenin de bir “anayasa”sı var ve o anayasa dünyanın en kısa anayasalarından biri, zira sadece 3 maddeden ibaret.

1. Yeterli beslenin (Sadece ihtiyacınız kadar yiyin, ne çok fazla ne çok az!).

2. Dengeli beslenin (Beslenmenizde protein, yağ ve karbonhidrat üçlüsü arasında gerekli dengeyi koruyun!).

3. Çeşitli beslenin (Besin ihtiyaçlarınızı farklı gıda kaynaklarından çeşitlendirerek karşılayın!).

Tekrar belirtelim, bu anayasa asla değişmez! Ne var ki hayatın diğer alanlarındaki anayasalarda olduğu gibi bu anayasanın da altbaşlıklarını belirleyen bazı kanunları vardır. O kanunlardan biri bize net olarak şunu söyler: YAŞINIZ İLERLEDİKÇE AZ VE ÖZ YİYİN. LOKMALARINIZI AZALTIP ADIMLARINIZI ÇOĞALTIN. MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜDE “BİTKİ TEMELLİ” BESLENİN. VE YİNE MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜDE 2 ÖĞÜN BESLENME PLANINA GEÇİN.

Peki, niçin ve neden 2 öğün? Ve nasıl? Detaylar için buyurun...

İYİ BİLGİ 1
LOKMALARINIZI AZALTIN

SAĞLIKLI yaşamak ve özellikle 50’li yaşlardan sonra dimdik, zımba gibi fit ve formda güçlü biri olmak ve kalmak istiyorsanız kendinizi öncelikli mutlaka “daha az yemeye” alıştırın. Zira bilimsel araştırmaların da doğruladığı gibi sağlıklı yaşlanmayı kolaylaştıran birinci faktör, sağlıklı beslenmek ile birlikte yeni bir beslenme ritüeli geliştirmek ve daha az gıda tüketmektir. Zira 50’li yaşlardan sonra bedeniniz büyümez! Yeni yapılar inşa edip kendini geliştirmez! Elinden geldiğince mevcudu korur, güçlü tutar, yıkım süreçlerini telafi etme gayretine girer. Bu da “az ve öz yemeniz, yükte hafif pahada yüksek gıdalar tüketmeniz ve sisteminize daha az yakıt yüklemeniz” anlamına gelir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 668 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 69 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 568 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 470 Okunma Glutene fazla mı yükleniyoruz 04 Nisan 2024 | 540 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar