Mutluluk için 12 ucuz ve kolay yol

Kolay ve ucuza mutluluk için herkesin farklı bir reçetesi var. Konu ile ilgili güzel bir yazı geçenlerde BBC’nin sağlık sayfasında 3 madde olarak yayınlandı. Ben 9 madde daha ekleyip sizinle konuyu yeniden paylaşmak...

Kolay ve ucuza mutluluk için herkesin farklı bir reçetesi var. Konu ile ilgili güzel bir yazı geçenlerde BBC’nin sağlık sayfasında 3 madde olarak yayınlandı. Ben 9 madde daha ekleyip sizinle konuyu yeniden paylaşmak istedim.

Mutluluk pahalı bir hedef mi? Hayır! Zor bir hedef mi? Yine hayır! Peki ona ulaşmak için çok uzun süreli çabalamaya mı ihtiyaç var? Bir kez daha “hayır!”.
Kolay ve ucuz yoldan mutluluk aslında “mutluluğun kendi genlerinde” yani “yapısında /doğasında” var olan bir şey. Bilinenin tam da tersine “zenginlik ve güç”, yoğun hırs, aşırı detay hele bir de “şatafat” ile birleşmişse mutluluğu hepten riske ediyor.
Kolay ve ucuza mutluluk için herkesin farklı bir reçetesi var. Konu ile ilgili güzel bir yazı geçenlerde BBC’nin sağlık sayfasında 3 madde olarak yayınlandı. Ben 9 madde daha ekleyip sizinle konuyu yeniden paylaşmak istedim.
Sizin de aklınıza gelen yeni, farklı ama ucuz mutluluk önerileri varsa lütfen e-postama veya Instagram hesabıma (prof.dr.osmanmuftuoglu) yollayın.
Yollayın ki daha çok ucuz ve kolay “mutluluk önerileri” oluşturalım. Buyurun 12 maddede mutluluk yolculuğu... İşte o 12 madde * ÇİÇEKLENİN: Çiçekler ve farklı bahçe veya ev bitkileri çevrenizde müthiş bir renk coşkusu yaratıyor, ayrıca mis gibi kokularla soluduğumuz havayı da temizliyor.
* SIK VE BOL SU İÇİN: Su hayattır. Su sağlık için fırsattır. Su güzelliktir. Sadece su değil, çay için. Suyu öyle boş da içmeyin. İçine salatalık, limon ekleyip suyunuzu da “neşe”lendirin.
* ODA, BAHÇE VE BALKONUNUZDA SIK SIK DEKOR DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİN: Hiç olmazsa eşyalarınızın, duvarlardaki resimlerinizin yerini değiştirin.
* EVİNİZİ RENKLENDİRİN: Duvarlarınızı boyayın. Özellikle de “rahatlatıcı” yeşil rengi ve tonları tercih etmeye bakın.
* EVE “MÜZİK” KATIN: Özellikle de kuş sesi! Kuş sesi stresi azaltıyor. Sizi doğadaymış gibi dinlendiriyor. Hiç mi imk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 85 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 525 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 723 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar