Maske ‘su’ mesafe ‘ekmek’tir

Rakamlar korkutucu. Rakamlar can sıkıcı. Her ne kadar rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’den “Doktor, ferdaya güzel bak!” talimatı almış olsam da maalesef önümüzdeki günlerin güzel olabileceğini düşünmüyorum.

Rakamlar korkutucu.

Rakamlar can sıkıcı. Her ne kadar rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’den “Doktor, ferdaya güzel bak!” talimatı almış olsam da maalesef önümüzdeki günlerin güzel olabileceğini düşünmüyorum. Bizi ağır hem de çok ağır bir kış bekliyor. Zira sadece İstanbul’dan değil hemen her ilden kötü haberler geliyor. Bu nedenle bir an önce derlenip toparlanmamız, aklımızı başımıza almamız ve önümüze konulan koruyucu tedbirleri kendi irademizle uygulamaya koymamız lazım. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda kullandığı bir cümle benim için çok önemli, siz de önemseyin derim. Sayın Vali’nin de belirttiği gibi önümüzdeki günler için maskeye “su”, mesafeye ise “ekmek” kadar önem vermemiz lazım.

BİR SORU
KAFAM NEDEN SEPET GİBİ

Daha önce de yazdım. Pandeminin kaçınılmaz hale getirdiği stres yoğunluğu ve kaygı baskısı hemen herkesin kafasını karıştırdı. Aslında ağır viral enfeksiyonlarından sonra geçici bir süre de olsa beyin sisi ile karşılaşmak her zaman mümkün. Yani beyin sisi sorunu yalnızca COVID-19 enfeksiyonuna özgü bir problem değil. Ama bilelim ki içinde yaşadığımız şu tatsız günlerde sadece COVID-19 geçirenlerin değil, onu geçirme endişesi yaşayanların da beyni adeta bir çeşit “sisler bulvarı”na dönmüş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 777 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 525 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.005 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 674 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.495 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar