Hangisi doğru

Beslenme konusunda sorular bitmiyor. Bugün sayfamızı sizden gelen sorulara ayırdık. Buyurun... İki öğün mü üç öğün mü?Bu sorunun cevabı kişiye göre değişir. Sağlıklı bir...

Beslenme konusunda sorular bitmiyor. Bugün sayfamızı sizden gelen sorulara ayırdık. Buyurun...

İki öğün mü üç öğün mü?

Bu sorunun cevabı kişiye göre değişir. Sağlıklı bir insanın yapması gereken; sabah, öğlen, akşam günde üç öğün yemek yemesidir. Sabah güçlü, öğlen orta, akşam çok az yiyin. Ama insülin direncine bağlı göbeğiniz varsa, ne kadar az yerseniz o kadar iyi. Hiç değilse arada iki öğünle yetinirseniz iyi olur. Tavsiyemiz, sabah ve akşam öğünleri arasına ortalama 14-15 saat boşluk koymanız yönünde.

Hurma mı, zeytin mi?

İkisi de. Özellikle ramazanda iftar sofralarında iki ya da üç tane yiyorsanız bu keyfi kendinizden esirgemeyin. Zeytin iftarda, sahurda, öğlen, akşam, atıştırmalık her zaman yenir. Bir zeytin sadece 8-10 kalori, ancak 30 tane yememelisiniz elbette. Hurmanın ise glisemik indeksi yüksek ama içinde her türlü mucize var. Antioksidan, vitamin, posa; içindeki her şey bağırsak dostu.

Zencefil mi zerdeçal mı?

Cevap zeytin-hurma ikilisi gibi. Mide için zencefil, genel sağlık koruması açısından zerdeçal. Ama ikisinden de vazgeçmemek lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 459 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar