Hangi zerdeçal?

Pişmiş zerdeçal pişmemişten, sıcak zerdeçal soğuk zerdeçaldan, dörtte bir çay kaşığı kadar karabiber eklenmiş zerdeçal eklenmemiş olanından çok daha etkili.Eğer baharat mucizesi...

Pişmiş zerdeçal pişmemişten, sıcak zerdeçal soğuk zerdeçaldan, dörtte bir çay kaşığı kadar karabiber eklenmiş zerdeçal eklenmemiş olanından çok daha etkili.

Eğer baharat mucizesi zerdeçalın sağlık marifetlerinden daha fazla yararlanmayı düşünüyorsanız, saf ve doğal zerdeçalı, hazır zerdeçal tabletlerine tercih edin.
Zira araştırmalar taze veya toz zerdeçalın, zerdeçal haplarından daha etkili olduğunu gösteriyor. Makul doz taze zerdeçal kökü için yarım santimlik bir parça yetiyor.
Bunun eş değeri ise dörtte bir çay kaşığı toz zerdeçal. Zerdeçaldan faydalanırken dikkat edilmez. Gereken önemli başka ayrıntılar da var: Pişmiş zerdeçal pişmemişten, sıcak zerdeçal soğuk zerdeçaldan, dörtte bir çay kaşığı kadar karabiber eklenmiş zerdeçal eklenmemiş olanından çok daha etkili.
Aslında her defasında zerdeçalı çiğ ya da pişmiş halde yemek de doğru değil, değişim yapmak daha doğru.
Zira, pişmiş zerdeçalın DNA koruma (yani kanseri önleme gücü) daha fazla iken çiğ zerdeçalın iltihap önleme (eklem ve beyin desteği) gücü daha fazla.
Bir küçük not daha: Zerdeçalın taze olanının tadı daha makul, daha hafif. Kuru zerdeçalın tadından hoşlanmayanlara tadı daha güç hissedilen taze zerdeçal parçası tavsiye ediliyor.
Tazenin en önemli riski boyaması. Eliniz ya da temas ettiğiniz yüzeyde leke bırakması.

Erkeklerin 10 büyük hatası var!

Kadınlara oranla erkekler daha sık hastalanıyor. Yaşam süreleri de genelde kadınlara oranla daha kısa ve bunun bence 10 mühim nedeni var. İşte o 10 büyük hata...
1- Daha çok alkol ve sigara tüketiyorlar.
2- İş kazalarıyla karşılaşma riskleri daha fazla.
3- Trafikte daha çok kaza yapıyorlar.
4- Cinsel yolla bulaşan hastalıklara daha sık yakalanıyorlar.
5- Uyku sorunları daha sık yaşanıyor.
6- İnsülin direnci erkeklerde daha yaygın.
7- Aktivite azlığı sorunu kadınlardan daha ciddi.
8- Manevi yanları ve inanç zenginlikleri kadınlardan daha zayıf.
9- Dinlenmeye daha az zaman ayırıyorlar.
10- Damar sertliğine daha çok eğilimli bir genetik ve metabolik yapılanmaları var.

Kötü stresin 15 işareti

“Stres belirtileri” olarak tanımladığımız şu işaretlerin neler olduğunu bilirseniz, ne zaman aşırı stres yükü altına girdiğinizi daha çabuk fark edersiniz.
Bir başka deyişle aşağıdaki işaretlerin stresle ilişkili olduğunu bilirseniz, stres sarmalına girdiğinizi erkenden anlarsınız...
- Sırt ağrısı
- Baş ağrısı
- Kulak çınlaması
- Baş dönmesi
- Çarpıntı
- Avuç içlerinde terleme
- Boyun ve yüzde sıcak basmaları
- Terlemeler, kas spazmları
- Mide ağrısı, hazımsızlık
- İştahsızlık, gaz, şişkinlik
- Uyku sorunları, yorgunluk
- Cinsel performansta bozulma
- El titremeleri, ağız kanamaları
- Saç dökülmeleri
- Kaşıntılar, cilt
döküntüleri

Depresyonun 10 işareti

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 404 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 438 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar