Glutatyon depomuz nasıl güçlenir?

Yaşlanmayı yavaşlatmak için glutatyon rezervimizi artırmamız gerekiyor. Glutatyonun üç temel aminoasidi var ama “sistein” en önemlisi.Glutatyon biz yaşlandıkça azalan en güçlü doğal...

Yaşlanmayı yavaşlatmak için glutatyon rezervimizi artırmamız gerekiyor. Glutatyonun üç temel aminoasidi var ama “sistein” en önemlisi.

Glutatyon biz yaşlandıkça azalan en güçlü doğal antioksidanımız. Bağışıklığı güçlendiriyor, enerji veriyor, detoks sistemlerimizi aktive ediyor, tümöre, kansere karşı bizi koruyor.
Yaşlanmayı yavaşlatmak için de glutatyon rezervimizi artırmamız gerekiyor.
Glutatyonun üç temel aminoasidi var ama “sistein” en önemlisi. Sistein kükürtlü bir aminoasit ve sarımsak, soğan, pancar, turp, lahana, karnabaharda bol bulunuyor. Destek olarak n-asetil sistein içeren takviyelerden yararlanmak gerekiyor. Ayrıca ona elektron veren “C vitamini”ni de artırmamız lazım.
Yeşil taze sebzeleri ve turunçgilleri ihmal etmeyelim. Buna “çinko” ve “selenyum” zengini deniz ürünleri, bakliyat, kuruyemiş grubunu da ekleyelim.
“Alfalipolik asit” zengini ıspanak, ceviz, hayvansal gıdaları da bol alalım. Ve iyi bir “uyku”nun da glutatyon üretimini artırdığını unutmayalım.

Kilo kontrolünde ilk 10

1- Metabolik, hormonal ya da ruhsal bir probleminiz varsa ilk önce onu çözeceksiniz.

2- Az yiyecek çok hareket edeceksiniz. Kısacası her gün yürüyeceksiniz.

3- Alkolden uzak duracaksınız.

4- Ciddi bir hipogliseminiz yoksa zırt pırt atıştırmayıp, üç çok, hatta iki ana öğünle yetineceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahdamarlarımız nasıl ve neden tıkanır 28 Mart 2024 | 1.269 Okunma Bahar geldi hoş geldi 25 Mart 2024 | 366 Okunma Mikroplastikleri damardan da almaya başlamışız 23 Mart 2024 | 303 Okunma Hastalanmadan yaşlanmak mümkün mü 21 Mart 2024 | 820 Okunma Gen tiyatrosuna hoş geldiniz 18 Mart 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar