Ev yapımı 3 sağlık testi

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu bu hafta 'Ev yapımı 3 sağlık testi' başlıklı yazısını kaleme aldı. Sağlık ve sağlamlık düzeyimizi izlemek, varsa eğer mevcut sorunlarımız ve gelecekteki muhtemel risklerimizi belirlemek için her yıl düzenli olarak yaptırmamız gereken bazı “sağlık tarama testleri” var.

Sağlık ve sağlamlık düzeyimizi izlemek, varsa eğer mevcut sorunlarımız ve gelecekteki muhtemel risklerimizi belirlemek için her yıl düzenli olarak yaptırmamız gereken bazı “sağlık tarama testleri” var.

Bunların bir bölümü fiziksel, bir bölümü de ruhsal/zihinsel sağlığımızla ilgili bilgiler veriyor. Biz de o bilgiler sayesinde günümüzü ve geleceğimizi planlıyor, hastalıklardan uzak, sağlıklı ve keyifli bir ömür sürmeye gayret ediyoruz. Doğru olanı da budur zaten. Ama bilelim ki bizim de evimizde, hatta işyerimizde yapabileceğimiz basit, kolay ve güvenli ev yapımı testler de var. Ve o testler sağlık durumumuzu ve biyolojik yaşımızı belirlemede ciddi ölçüde işe yarayabiliyorlar. İsterseniz gelin, o testleri dikkatle gözden geçirelim.

TEST 1 DENGE TESTİ

Bu test, dengede durma kabiliyetimizi ve denge fonksiyonlarımızı esas alarak biyolojik yaşımızı ve nörolojik durumumuzu tahmin etmeye çalışır. Yeni bir çalışma, tek ayak üstünde yapılan bu önemli testte “10 saniyelik süreyi geçemeyenlerin” ciddi düzeyde sağlık risklerinin olduğunu gösteriyor. Bu nedenle aşağıda anlatacağım test çok önemli. Ve bu testin hepimiz tarafından en az 3’er aylık aralıklarla ve usulüne uygun olarak yapılması gerekiyor. Peki, o test nasıl yapılacak?

ÖNEMLİ DENGE TESTİ İÇİN...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.175 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 475 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 441 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 527 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 538 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar