Elektronik sigaralara dikkat!

Elektronik sigaraların zararsız olduğu palavralarına sakın inanmayın! Araştırmalara göre; elektronik sigaralar lupus hastalığı, sedef hastalığı ve farklı iltihaplı damar hastalıklarını...

Elektronik sigaraların zararsız olduğu palavralarına sakın inanmayın! Araştırmalara göre; elektronik sigaralar lupus hastalığı, sedef hastalığı ve farklı iltihaplı damar hastalıklarını tetikleyebiliyor.

North Carolina Üniversitesi (ABD) bilim insanlarının yaptığı ciddi bir çalışma, elektronik sigaraların en az sigara bağımlılığı kadar mühim bir sağlık tehdidi olduğunu gösterdi.
Elektronik sigaraların sadece akciğer kanseri değil, astım da dahil olmak üzere pek çok sağlık sorununu tetikleyebileceğini gösteren bu ciddi çalışma ekibinin başında bir Türk bilim insanı da var: Doçent Dr. Mehmet Kesimer.
Dr. Kesimer ve arkadaşlarının çalışması, elektronik sigaraların lupus hastalığı, sedef hastalığı ve farklı iltihaplı damar hastalıklarını (vaskolitis) tetikleyebileceğini gösterdi.
Aman dikkat! Yağmurdan kaçayım derken doluya yakalanmayın, elektronik sigaraların zararsız olduğu palavralarına sakın inanmayın.

N-Asetil Sistein gribe de etkili

N-Asetil Sistein, kronik tıkayıcı hava yolu hastalıklarında (KOAH) mukus üretimini azaltıp mukusun kıvamını yumuşattığı için yıllardır güvenle kullanılan bir doğal ilaç. Bu bileşiğin glutatyon üretimini desteklediği, bu yolla antioksidan kapasiteyi güçlendirdiği de biliniyor.
Aynı maddenin etkili bir bağışıklık takviyesi olduğunu gösteren bulgulara ise her yıl yenileri ekleniyor. Bu verilerden birini de Avusturya’da Liege Üniversitesi araştırmacıları yayınladılar.
Antioksidan ve immunomodülatör bir bileşen olan N-Asetil Sistein’in gripten korunma ve daha hızlı iyileşme için kullanılabilecek doğal bir destek olduğunu gösteren kanıtlar ortaya çıktı.

Koenzim takviyesi baş ağrısını da azaltabiliyor

Thomas Jefferson Üniversitesi Baş Ağrısı Merkezi’nde yapılan bir çalışma, düzenli koenzim Q10 takviyesinin kronik baş ağrıları ile mücadelede işe yarayabileceğini gösterdi.
Günde 150 mg koenzim Q10 desteği verilen kronik baş ağrılı hasta grubunda ağrıların sıklığı ve şiddetinin anlamlı oranda azaldığı belirlendi.
Koenzim desteklerinin tek dezavantajları çok pahalı olmaları! Doğal yoldan kazanım için ıspanak, susam yağı ve ceviz ile hayvansal ürünler ve yumurta öneriliyor.

İyot zengini besinler neler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 404 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 438 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar