Cilt güzelleştiren takviyeler

Evening primrose oil’den glutatyon’a pek çok destek, cilde nem sağlayarak kuruluğu gideriyor, daha güzel bir görünüm kazandırıyor.Yaşı 40’ı geçen her üç kadından biri cilt kuruluğundan...

Evening primrose oil’den glutatyon’a pek çok destek, cilde nem sağlayarak kuruluğu gideriyor, daha güzel bir görünüm kazandırıyor.

Yaşı 40’ı geçen her üç kadından biri cilt kuruluğundan yakınıyor. Sanılanın aksine kuruluğun nedeni sadece az su içmek değil.
Kansızlık, tiroid tembelliği, genetik nedenler, hormonal eksiklikler, metabolik sorunlar da cilt kuruluğu yapabiliyor.
Bu gibi durumlarda o hastalığı tedavi etmeden kuruluğu gidermek de mümkün olmuyor.
Peki başka bir şeyler yapılamaz mı? Tabii ki yapılabilir. Mesela bir evening primrose oil desteğinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.
Bu destek, yapısındaki gamma linoleik asit sayesinde cilde nem pompalayabiliyor.
İlk 2 ay günde iki kez 500 mg, sonra yine 2 ay süre ile günde bir defa 500 mg’lık dozlar ihtiyacınızı karşılayabilir.
Hyalüronik asit hapları da aynı faydayı verebilir. Doğru seçilmiş “şekersiz” kolajen hidrozilatları ya da peptanlarla da iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Glutatyon takviyelerinin de cildi nemlendirip desteklediği Japonya’da yapılan yeni bir çalışma ile net ve açık olarak kanıtlandı.
Bir başka önerim de alfa lipoik asit! O da glutatyonu çoğaltarak nem oranını artırabiliyor.
Bitmedi! Listeye C vitamini ve koenzim Q10’u da ekleyin. Ve bu son ikilinin de tıpkı alfa lipoik asit gibi glutatyon üzerinden etkili olduğunu da bir kenara not edin.

Bedenden çok gönüller yorgun!

Yorgunluk yaygın bir sorun ve bu önemli meselede de bilgi eksikliğimiz var. O eksiklik şu:
Çoğumuz zannettiğimizin aksine beden değil, gönül yorgunuyuz. Fiziğimiz, kimyamız değil, ruhumuz yorgun.
Araştırmalarda da benzer sonuçlar çıkıyor.
“Yorgunum!” diyenlerin en az dörtte üçünün bedenen değil ruhen yorgun oldukları anlaşılıyor.
Peki neden? Kimler bu “ruh yorgunluğu” tuzağına düşenler? Gönül yorgunları kaygısı, endişesi, üzüntüsü ve yerine gelmesi zor beklentileri çok olanlar.
İç çatışmaları, hüzünleri, kaygıları nedeniyle kendini boşlukta hissedenler. Bir bölümü de gizli ya da açık depresyonlular.
Eğer siz de günün birinde kendinizi yorgunluk sarmalının içinde hissederseniz arka planda ruhsal bir probleminizin olup olmadığını gözden geçirin.
Bu tip yorgunlukların çözümü için de dahiliyecilere değil, psikiyatrlara müracaat edin.
Ve küçücük bir not
daha: Manevi yaşamın küçülmesi, inanç dünyasının zayıflaması da depresyona paçayı kaptırmayı kolaylaştırabilen bir sorun olabilir, aklınızda olsun.


Midenizin kimyasını bozmayın

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 437 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 518 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 528 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 728 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar