Cildinize yaz sonrası temizliği lazım

Yaz bitti, hepimiz “İnşallah yenisine” deyip kış hazırlıklarına başladık. Tabii ki bu hazırlıklara kadınların cilt bakım ve onarımı da dahil edilecek.Yaz boyunca ciltlerimiz güneşti, deniz/havuz...

Yaz bitti, hepimiz “İnşallah yenisine” deyip kış hazırlıklarına başladık. Tabii ki bu hazırlıklara kadınların cilt bakım ve onarımı da dahil edilecek.

Yaz boyunca ciltlerimiz güneşti, deniz/havuz suyuydu, güneş yağı/kremiydi derken epey tahrip oldu. Güneşin yol açtığı “foto yaşlanma” da cildimizi olumsuz etkiledi. Neticede de cildimize destek olma zamanı geldi.
Peki ne mi yapılacak? Bana sorarsanız hemen o pahalı kremlere, mucize serumlara sarılmak yerine “Cilt içeriden beslenir, dışarıdan desteklenir” mottosunu hatırlayın.
Çözüm için de öncelikle doğal cilt desteklerinden yardım alın. Nasıl derseniz... İşte kısa bir özet, buyurun...

CiLT KOLAJENSiZ YAPAMIYOR

Yaz boyu güneşin etkisiyle azalan kolajen rezervinizi tamamlamak ilk işiniz olsun. Eğer güneşte uzun süre kaldıysanız bunun sadece kolajen üretimini azaltarak değil, mevcut kolajenlerinizin yapısını bozarak da cildi tahriş etmiş olması mümkün.
Kısacası yaz izlerini silerken cilde yapılacak ilk ve en büyük yardım kollajen zengini besinlere yüklenmek ve imkan ölçüsünde kolajen takviyelerinden istifade etmektir.
C vitamini, alfa lipoik asit takviyeleri, damar yolu ile uygulanan glutation kürleri de kolajen üretimini artıracaktır.
Kemik suyu/tozu, jelatin benzeri doğal ürünleri de listenize dahil edin ama bence güvenli ve kaliteli “sıvı kolajen” ürünleri en çok işe yarayanları.

TON BALIĞI SALATASI YiYiN!

Cildinizin pek sevdiği başka antioksidan destekler de var. Özellikle zeozantini, yeşil çay ekstraktlarını, piknogenolleri, alfa lipoik asidi, üzüm çekirdeği özütlerini çok sever.
Yeşil çayda bulunan EPCG ve benzeri antioksidanlar (kateşinler), üzüm çekirdeği yağında bulunan proantosiyanidinler ve çam kabuğu ekstrelerinden elde edilen piknogenoller de cildinizi yaşlanmadan korumada, çevresel yaşlanmaya engel olmada ustalaşmış doğal desteklerdir. Yağlı balıklardaki omega-3’ü de unutmayın.
Ton balığı konservelerinin zeytinyağına yatırılmış olanlarını tercih edin. Özellikle bol avokadolu ton balığı salatası mükemmel bir “iç takviye” olarak işe yarayacaktır. Bir tavsiyem de şu: yatmadan önce cildinizi soğuk sıkım saf zeytinyağı ile buluşturmayı da deneyebilirsiniz.

LiKOPEN DESTEĞi VERiN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 504 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 527 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 726 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar