Bağışıklık dostu ilk 10 besin grubu

Bazı besinlerin diğerlerine göre daha güçlü bağışıklık desteği verdiği kesin. Peki o besinlerin ilk 10’unda neler var? Buyurun... Hani “yüz kere yazsam doymam” diyebileceğiniz yazılar vardır...

Bazı besinlerin diğerlerine göre daha güçlü bağışıklık desteği verdiği kesin. Peki o besinlerin ilk 10’unda neler var? Buyurun...

Hani “yüz kere yazsam doymam” diyebileceğiniz yazılar vardır ya, böyle yazılar benim için de vardır, onlardan biri hatta ilki de “bağışıklık” yazılarıdır.
Bizi iç ve dış düşmanlardan koruyan bu mükemmel sistem benim için çok “özel”dir. Her daim gözetilmesi, bilinmesi, öğrenilmesi, izlenilmesi gerekir.
Bu nedenle bu sonbahar cumartesi de eski bir bağışıklık yazımın değişiklik yapılmış haliyle huzurunuzdayım. Zira güçlü bir bağışıklık sistemine hepimizin en çok da bu mevsimlerde ihtiyacı var.
Özellikle kış enfeksiyonları yani grip, nezle, farenjit, bronşitle mücadelede sağlam bir bağışıklık sistemi şart. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın güzel bir uyku, düzenli egzersiz alışkanlığı, güçlü bir moral ve huzur ortamı ile de ilişkisi olsa da ilk adımı akıllı bir beslenme planı. Bazı besinlerin diğerlerine göre daha güçlü bağışıklık desteği verdiği kesin. Peki o besinlerin ilk 10’unda neler var? Buyurun... 1- BALIK: Omega-3 yağlarından zengin yapısı, kaliteli proteinlere sahip oluşu, D vitamini, fosfor ve kalsiyum zenginliği “bağışıklık dostu besinler” sıralamasında balığı ön sıraya yerleştiriyor.
2- SEBZELER: Bağışıklık güçlendirici sebzelerin en önemlileri lahana, karnabahar, turp, sarımsak ve soğandır. Bunları mantar, ıspanak, maydanoz ve kırmızı pancar izler. Prensip olarak antioksidan, C vitamini, mineral zengini her sebze bağışıklığı destekler. 
3- YOĞURT: Probiyotik bakteriler, proteinler, D ve B vitaminleri, kalsiyum ve diğer vitaminlerden zengin yapısı, içindeki omega-3 gibi süper yağlarla birleşince yoğurt otomatik olarak bağışıklık hapı etkisi yapıyor. Kış sofralarına daha çok ve sık yoğurt eklemekte fayda var.
4- KEFİR: Kefir tam bir “probiyoti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahdamarlarımız nasıl ve neden tıkanır 28 Mart 2024 | 1.187 Okunma Bahar geldi hoş geldi 25 Mart 2024 | 365 Okunma Mikroplastikleri damardan da almaya başlamışız 23 Mart 2024 | 303 Okunma Hastalanmadan yaşlanmak mümkün mü 21 Mart 2024 | 819 Okunma Gen tiyatrosuna hoş geldiniz 18 Mart 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar