Akıl sağlıgı bedeni idrak etmez

Aklımızın sağlıklı durumumuza kayıtsız kaldığını, değerini pek de bilmediğini, hatta sağlamlık halinin farkına bile varmadığını unutmayın. Bir başka sorun daha var. Ona da Prof. Dr....

Aklımızın sağlıklı durumumuza kayıtsız kaldığını, değerini pek de bilmediğini, hatta sağlamlık halinin farkına bile varmadığını unutmayın.
Bir başka sorun daha var. Ona da Prof. Dr. Karasu hoca temas etmiş. Bakın ne diyor: “Tuhaftır ki çoğu insan dış görünümüne büyük özen gösterdiği halde vücudundaki iç organlarla ilgilenmez. Ama vücudun bir kısmı sorun çıkarmaya başladığında yoğun bir takıntı başlar ve kişi hastalanan kısma, başka her şeyi dışlayan bir dikkatle odaklanıp derdine şifa bulmaya çalışır.
Hastalık durdurulabilir bir hastalıksa vücut normale döner dönmez –çekilenler/yaşananlar- unutulur, kişi bu iç mekanizmaya karşı yeniden kayıtsızlaşıp sanki o mekanizma kendisine ait değilmiş gibi davranmaya başlar.
Vücut fonksiyonlarına yabancı olmayan bazı hekimler bile –kendileri de- zatürre geçirdikten sonra ciğerlerini, kalp krizini atlattıktan sonra kalplerini düşünmeye 1-2 saniyelerini bile ayırmazlar ve eski yeme alışkanlıklarına geri dönebilir, egzersizi ihmal edebilir ve hatta sigara içebilirler.”

YENİ YILA ESKİ İLAÇ: İYİMSERLİK!

Amerika’nın dünyaca ünlü sağlık merkezi Mayo Klinik’te yapılan önemli bir çalışma “iyimser insanların yaşamlarını daha sağlıklı geçirme bakımından kötümserlerden yüzde 50 daha şanslı olduklarını” gösterdi.
Danimarka’nın önemli bilim merkezlerinden Aarhus Üniversitesi’nde yapılan bir başka çalışma ise “olumlu düşünmenin özellikle bağışıklık sistemini iyi yönde etkilediğini, olumsuz düşüncelere yoğunlaşanların kanlarında mikroplarla savaşan akyuvar sayısının neredeyse önemli bir hastalıkla savaştıkları zamanki kadar yükseldiğini” ortaya koydu.
Benzer bir çalışma Dr. Becca Levy tarafından Yale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi ve buna göre de “yaşlanmaya olumlu düşüncelerle bakan yaşlılar, yaşlılığı sorunlu ve olumsuz bir deneyim olarak düşünenlerden ortalama 7,5 yıl daha uzun yaşıyorlar”dı.
Kısacası “kötümser” değil, “iyimser” olmak sağlığınızı korumada da, hastalıkları kolay savuşturmada da çok etkili bir doğal ilaç!


BU İLACI HER GÜN MUTLAKA İÇİN!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 337 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 725 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar