8 farklı sağlık sorusu

Sayfamızı bugün de sizden gelen sorulara ayırıyoruz. Sorularınız gerçekten şaşırtıcı, düşündürücü ve enteresan! Yanıtlarımız da bu nedenle biraz eğlenceli. Hatta komik olabilir....

Sayfamızı bugün de sizden gelen sorulara ayırıyoruz. Sorularınız gerçekten şaşırtıcı, düşündürücü ve enteresan! Yanıtlarımız da bu nedenle biraz eğlenceli. Hatta komik olabilir. Umarız işinize yarar. Buyurun...

Limon tuzu mu, Çin tuzu mu

Bana sorarsanız limonla tuzu birbirine hiç karıştırmayın, limonu tuzdan ayrı bir yere ayırın. Limon bir sağlık mucizesi. Yapısındaki sitrik asit, bir asit olmasına rağmen harika bir alkali güce sahip. Ayrıca tıka basa da C vitamini dolu. Kabukları ise sağlığa faydalı flavonoidleri ihtiva ediyor.
Tuza gelince... Tuzu kararında tüketmek lazım. Limon tuzunu ise ayrı bir kenara ayırın, tuzu tuz, limonu limon olarak kullanın.
Çin tuzuna gelince... Mümkünse ona hiç bulaşmayın! Monosodyum glutamat içeriği sağlam ve hâlâ yeteri kadar aklanmış bir besin bileşeni değil. Çin tuzu yan MSG, iştah açan, tat bağımlılığı yapma potansiyeli olan endüstriyel bir ürün.

Salatalık suyu mu portakal suyu mu daha güçlü

Kahvaltı yaparken en fazla dörtte bir bardak portakal suyu içilebilir. Antioksidan ve C vitamini açısından zengindir. Detoks yaparken ise portakal suyu yerine salatalık suyu tercih edilebilir.
Kalorisi sıfıra yakındır, detoks kabiliyeti fazladır, koenzimden, potasyumdan çok zengindir. Ama bence suyunu içmek yerine salatalığı kabuğu ile birlikte de bütün olarak yiyin. Üzerine biraz da elma sirkesi eklenince sizi uzun süre tok tutar ve kilo vermenize yardımcı olur.

Hamileler spor yapmalı mı

Hamilelikte de egzersiz yapılabilir. Hatta mutlaka yapılması önerilen bazı egzersizler bile var. Burada da öncelik orta tempoda bir hızla yapılan yürüyüşlerde olmalıdır. Ardından da yüzme egzersizleri gelir. Bunların ikisi de hamilelerin rahatlıkla yapabileceği sporlardır. Hamileler bu konuları doktorları ile konuşarak karar vermelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 391 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 438 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar