5 soruda takviye kullanma kılavuzu

Özellikle omega-3, probiyotik ve multivitamin desteklerine ciddi bir ilgi var. Peki doğru mu? Bana göre doğrusu bunları doğal yolla, doğal kaynaklardan temin etmek olmalı. Omega-3 için daha bol ve sık yağlı balık yenmeli....

Özellikle omega-3, probiyotik ve multivitamin desteklerine ciddi bir ilgi var. Peki doğru mu? Bana göre doğrusu bunları doğal yolla, doğal kaynaklardan temin etmek olmalı. Omega-3 için daha bol ve sık yağlı balık yenmeli. Probiyotik için turşuya, kefire, bozaya, şalgam veya sirkeye yüklenmeli.
Vitamin ve mineraller için de manavlar, pazarlar daha sık ziyaret edilmeli! Bu ürünlerin bilgili ve dikkatli kullanılması ise çok daha önemli bir konu. Zira bunlar da tıpkı ilaçlar gibi, özen gösterilmezse faydaları azalıyor.
Dahası bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. “Peki nasıl olacak bu iş?” diyorsanız şu 5 soruya yanıt arayarak yola çıkın derim.

Hangisinin en iyi olduğunu nasıl bileceğim?

Fiyat, en iyi olduğuna karar vermek için her zaman en iyi yol değildir. İşte en iyisini seçmeniz için bilmeniz gerekenler:
◊ Sadece fiyatına göre ürün seçmeyin! İçerikleri aynı, markaları farklı birçok tamamlayıcı olabilir. Fiyatı, içeriğinin göstergesi olmayabilir. Kullanıma başladıktan sonra bir süre aynı üründe devam edin. Fiyatı nedeniyle ürün değiştirmek doğru değildir, daha ucuz olanın sağlamadığı etkili bir ürünü bırakmış olabilirsiniz.
◊ Alacağınız ürünler hakkında bilgi toplayın.
◊ Reklamlardan fazla etkilenmeyin!
◊ Süper tamamlayıcılardan uzak durun! Ekstra güçlendirilmiş şeklinde etiketlenmiş tamamlayıcılar tipik olarak tavsiye edilen günlük miktarları oldukça aşan dozlarda vitamin ve mineral içerirler. Tehlikeli olabilirler veya fazlasını vücut atabilir, dolayısıyla paranız boşa gider.
◊ Sahte ve cezbedici bilgilere kanmayın. Doğal veya organik karışımlar hakkındaki iddiaları önemsemeyin, çünkü “doğal”ın standart bir tanımı yoktur, bazı doğal tamamlayıcılar gerçekte pek çok sentetik besin içerebilir.
◊ Son kullanma tarihini kontrol edin. Etiket üzerindeki son kullanma tarihi geçmişse veya son kullanma tarihi yakınsa daha uzun süreli bir başkasını arayın.


Nasıl muhafaza etmeliyim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 432 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 518 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 528 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 728 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar