Tansiyonunuz normal mi?

Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan hipertansiyon problemi çoğu zaman herhangi bir belirti vermiyor. Sessiz ve derinden ilerleyerek zaman içinde organları tahrip etmeye başlıyor. Acaba bende de hipertansiyon problemi var mı?...

Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan hipertansiyon problemi çoğu zaman herhangi bir belirti vermiyor. Sessiz ve derinden ilerleyerek zaman içinde organları tahrip etmeye başlıyor.

Acaba bende de hipertansiyon problemi var mı? sorusunu cevaplamanın tek bir yolu var, o da düzenli olarak tansiyonunuzu ölçtürmek.

Yaşı 40’ı geçen herkesin yılda en az iki defa tansiyonunu ölçtürmesi gerekiyor. Çocuklarınızın da tansiyonunu kontrol ettirmenizi öneriyorum.

15 yaşından sonra çocuğunuzun tansiyonunu en az iki yılda bir kontrol ettirmelisiniz. Gençler ise 25 yaşından sonra en az yılda bir defa tansiyonlarını ölçtürmeliler.

Biraz önce de belirttiğim gibi, çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan bu önemli problem çoğu zaman herhangi bir belirti vermiyor. Sessiz ve derinden ilerleyerek zaman içinde organları tahrip etmeye başlıyor.

Çoğu insan hiç ağrı sızı yapmadığı için hipertansiyona maalesef gereken önemi de vermiyor, kan basıncını ölçmüyor, ölçtürmüyor. Ölçtürse ve tansiyonu yüksek çıksa bile, durumu takip etmeye gerek duymuyor!

Hatta bir doktora bile danışmıyor. Doktora giden ve hipertansiyon hastası olduğunu öğrenenlerin büyük bir kısmı ise bu konuda önlem almıyor. Zaten doktora da adeta yasak savmak için gidiyor. Doktorun söylediklerini yapmıyor, önerdiği ilacı almıyor. Hatta uygulaması en basit kurala bile uymayarak bol tuzlu yemeye devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 464 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar