Glutatyonun 6 temel faydası

Glutatyon en güçlü antioksidan. Kuvvetli, etkili, mükemmel bir paslanma ve yaşlanma freni. Harika bir “serbest radikal” avcısı. “Hastalık-sağlık” arasında gelgitler yapan bedenimizin hangi safta yer...

Glutatyon en güçlü antioksidan. Kuvvetli, etkili, mükemmel bir paslanma ve yaşlanma freni. Harika bir “serbest radikal” avcısı. “Hastalık-sağlık” arasında gelgitler yapan bedenimizin hangi safta yer alacağının temel karar vericilerinden de biri. “Peki nedir yapısı ve nasıl başarıyor bu kadar mühim bir işi, başka işlere de yarıyor mu?” diyorsanız eğer, buyurun...

Elektron hırsızlarını yok ediyor

Kimdir o elektron hırsızları? Serbest radikaller dediğimiz zararlılar.
Serbest radikaller, “elektron açlığı” içinde kıvranan, hücrenin DNA’sından, iç yapısından, zarından “elektron hırsızlığı” yaparak onları hızla paslandıran ve yaşlandıran kötü moleküller.
Her gün, her an bedensel faaliyetlerimizin doğal “yan üretimi”, doğal “atık ürünü” olarak da o moleküllerin milyonlarcası üretiliyor,
1 yılda üretilen serbest radikal miktarı birkaç kiloyu bile bulabiliyor.
Bu son derece tehlikeli yapılar dokundukları, yapıştıkları her yerin yapısını bozan, yıpratan, kronik hastalıklara zemin hazırlayıp yaşlılığın tadını tuzunu kaçıran son derece sinsi hırsızlar.
Peki glutatyon yani antioksidanların ustası ne yapıyor?
Glutatyon bu hırsızlara “Elektrona mı ihtiyacın var kardeşim?” deyip “Gel sen hücreye, çekirdeğine, DNA’ya zarar verme, gel sen bu işten vazgeç, ben sana kendi elektronumu vereyim” teklifini götürüyor.
Yani bizi, hücrelerimizi, dolayısıyla doku, organ ve sistemlerimizi korumak için elektronunu vererek kendini feda ediyor. Ama bu arada da o zararlı serbest radikalleri tek tek avlıyor!

Bedene detoks jimnastiği yaptırıyor

Glutatyonun marifetleri sadece serbest radikal avcılığıyla sınırlı değil, o aynı zamanda mükemmel bir detoks ustası. Toksinlerden arınmak söz konusu olduğunda da yine en ön safta o var.
Karaciğer en büyük detoks organımız. Temizlik fabrikamız, çamaşır yıkama makinemiz. Glutatyon karaciğerdeki FAZ 2 detoks süreçlerinin en mühim oyuncusu, baş ustası.

Ağır metalleri tek tek temizliyor

Bedende birikebilen ağır metalleri ve kimyasalları da glutatyon temizliyor.
Nörotoksik cıvadan ya da kanserojen arsenik, kadmiyum, bakırdan temizlenmek, meyve ve sebzelerdeki kimyasal kirlerden kurtulmak, et ve süt ürünlerindeki hormonlar ya da antibiyotiklerden arınmak söz konusu olduğunda da yine glutatyon “Ben buradayım, bunları temizlemek de benim işim” diyor, anında en usta bir çöp işçisi edasıyla süratle temizliğe girişiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gen tiyatrosuna hoş geldiniz 18 Mart 2024 | 274 Okunma Kirlettikçe kirleniyoruz 16 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç neden faydalı 14 Mart 2024 | 971 Okunma Oruç şifadır 11 Mart 2024 | 990 Okunma Sırt çantanız hazır mı 09 Mart 2024 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar