Açlık kürleri işe yarıyor

Sadece kilo kontrolü için değil, sağlıklı ve güzel yaşlanmak için de yiyip içtiklerinize dikkat edin. Yediklerinizi “ilaç” gibi düşünmediğinizde, bir gün ilaç yutmak zorunda...

Sadece kilo kontrolü için değil, sağlıklı ve güzel yaşlanmak için de yiyip içtiklerinize dikkat edin. Yediklerinizi “ilaç” gibi düşünmediğinizde, bir gün ilaç yutmak zorunda kalabileceğinizi bilin.

Sadece yediklerinize değil yeme zamanınıza, hızınıza ve ayarınıza da özen gösterin. Az ve öz yemeye, iyice çiğnemeye ve yeme aralıklarınızı doğru belirlemeye dikkat edip, zaman zaman “kısa süreli açlık kürleri” yapmayı deneyin.
Bu kürlerin (haftada 1, 2 veya 3 gün) ciddi sağlık faydaları var. Ben denedim, mükemmel neticeler aldım. Bu kürlerin yararlarını da aşağıdaki kutuda size yeniden sıraladım. Bu yıl kliniğimizde de bu kürleri sık sık uygulayacağız. Detaylar için buyurun...


Aralıklı açlık kürleri bakın neler yapıyor

VARAN 1: İnsülini frenliyor
Aralıklı açlık kürlerinin pankreası dinlendirdiği, insülin üretimini azaltıp kan insülin seviyesini indirdiği, insülin direncini yönetilebilir hale getirdiğini gösteren ciddi bulgular var. Bu hem kilo almanızı engelliyor, hem mevcut yağların yakımına gösterilen direnci azaltıyor. Bu tür bir beslenme yaklaşımının genetik eğilimi olanlarda diyabeti önlediği, bazı diyabetlilerde de kan şekerini ilaçsız dengeleyebildiği belirtiliyor.

VARAN 2: Beli inceltiyor 


Aralıklı oruç kürleri, özellikle karın ve bel-kalça bölgesinde biriken yağları eritmede çok etkili. Bunu üçlü bir sistemle başarıyor: İnsülini düşürerek, büyüme hormonu ve norepinefrini ise yükselterek. Bilindiği gibi bu süreçlerin hepsi de yağ yakıp yağ depolamasını azaltan süreçler.

VARAN 3: Kanseri önleyebiliyor
Gıda tüketiminin sınırlanması ve kısa süreli açlık kürlerinin sık sık yapılması, kanserden korunmada da etkili yaklaşımlardan biri. Bununla birlikte “açlık kürleri kanseri önler” diyebilmek için daha çok araştırmaya ihtiyacımız olduğu kesin.

VARAN 4: Ömrü uzatıyor
Bize göre, yaş 50’yi geçince can boğazdan gelmez, gider! Az ve öz yiyen daha uzun yaşar. Aralıklı orucun laboratuvar hayvanlarında ömrü uzattığı net olarak gösterildi. Ancak insanlardaki ömür uzatıcı etki için henüz net bir kanıt yok. Kanıt yok ama umut var!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 676 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 69 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 568 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 471 Okunma Glutene fazla mı yükleniyoruz 04 Nisan 2024 | 541 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar