Probiyotikte muhteşem dörtlü

Daha önce de yazdım: Her probiyotik herkese uymaz. Ekleyeyim: Her probiyotik de işe yaramaz! Eğer bağırsaklarınızı probiyotik çöplüğü haline getirmek istemiyorsanız, bu bilgileri kulağınıza küpe...

Daha önce de yazdım: Her probiyotik herkese uymaz. Ekleyeyim: Her probiyotik de işe yaramaz! Eğer bağırsaklarınızı probiyotik çöplüğü haline getirmek istemiyorsanız, bu bilgileri kulağınıza küpe yapın.

Eczaneden alacağınız probiyotik takviyenin içinde “Hangi probiyotik var?” sorusuna yanıt arayın. Bana göre kaliteli bir probiyotik ürünün içinde şu dört dost bakteriden mutlaka biri olması lazım, unutmayın. İşte o muhteşem dörtlü!
- Lactobacillus plantarum
- Bifidobacterium bifidum
- Lactobacillus Acidophilus
- Bifidobacterium longum

SIRT AĞRILARINIZIN NEDENİ OMURGANIZIN EĞRİLİĞİ OLABİLİR

Omurga eğriliği (skolyoz) zannedildiğinden daha yaygın bir sorun. Ve tabii ki her sorun gibi onun da hafifi, ortası, ağırı var. Hafifi gözden kaçar. Ortası, hele hele ağırı hem şekil bozukluğu yapar hem de sebep olduğu sırt ağrıları ile can yakar.
Çocukluk/ergenlik çağında fark edilip de gerekli koruyucu önlemler alınmadığında, skolyoz problemi bir türlü geçmeyen sırt, bel ve boyun ağrılarının tetikleyicisi haline geliverir. Üstelik bu ağrıların zamanla yorgunluğa ve depresyona bile yol açması mümkündür.
Eğer tekrarlayan sırt, bel ve boyun ağrılarından yakınıyorsanız, doktorunuza “belinizde eğrilik olup olmadığını” sormanızda yarar var.
Bir küçük not daha: Sürekli sırt, boyun ve omuz ağrılarından yakınan çocuğunuz varsa, bir ortopediste başvurun. Erken bir skolyoz tanısı onun gelecekte karşılaşacağı pek çok sorunu önleyebilir.


HAPI YUTMADAN ÖNCE...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 69 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 566 Okunma Düşmemek için yürüyün 06 Nisan 2024 | 450 Okunma Glutene fazla mı yükleniyoruz 04 Nisan 2024 | 538 Okunma Damarlardaki plaklar nasıl önlenir 30 Mart 2024 | 900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar