Lütfen çayınıza şeker eklemekten vazgeçin

Şu bilgi mühim ve kesin: Şekerin sağlığımıza çok ciddi zararları var. Bu zararlar sadece şekerin yapısıyla da ilişkili değil. Şekerin yüksek kalori içeriği de çok mühim bir sorun....

Şu bilgi mühim ve kesin: Şekerin sağlığımıza çok ciddi zararları var. Bu zararlar sadece şekerin yapısıyla da ilişkili değil. Şekerin yüksek kalori içeriği de çok mühim bir sorun. Şekerden kazanılan kaloriler ise hoş değil, boş ya da çöp kaloriler.

Kısacası şekerin her türlüsü bizi hem yapısıyla zehirliyor hem de kalorisiyle şişmanlatıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına bakılırsa günlük toplam kalori kazanımımızın en fazla yüzde 10’unun şekerden gelmesi gerekiyor.

Bana göre bu rakam bile yüksek. Ortalamanın yüzde 5’i geçmemesi daha doğru bir seçim.

Peki bizim sorunumuz ne? Sorunumuz şu: Diğer ülkelerden farklı olarak çok fazla çay tüketen bir toplumuz. Her çaya üç küp ya da üç kaşık şeker boca ediyoruz. Bu da günde ortalama 10 çay içen biri için 30 kaşık toz şekerin mideye inmesi demek.

Kısacası şeker tüketimi söz konusu olduğunda durumumuz oldukça kritik. Bu konuyu lütfen ciddi ciddi bir düşünün ve her hafta biraz daha azaltarak 3-4 hafta içinde çayınıza şeker ilave etme alışkanlığından kurtulmaya bakın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 441 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar