1 günlük yeni yıl detoksu

Güne serin bir duş ve bir bardak ılık su içerek başlayınPazartesi sabahı güne bir bardak ılık su içerek başlayın. Bir bardak ılık-sıcak suya yarım fincan taze sıkılmış limon suyu ve...

Güne serin bir duş ve bir bardak ılık su içerek başlayın

Pazartesi sabahı güne bir bardak ılık su içerek başlayın. Bir bardak ılık-sıcak suya yarım fincan taze sıkılmış limon suyu ve bir çay kaşığı kadar bal ekleyin ve aç karna için. Bu daha uyanır uyanmaz detoks sistemlerinizin harekete geçmesini sağlayacaktır. (Limon suyunu sıcak suya doğrudan eklemeyin, suyun birazcık ılımasını bekleyin.)
Önerim limon suyu eklenmiş ılık su içmeyi gün boyunca birkaç defa tekrarlamanızdır. Bu, gün boyunca sisteminizdeki PH dengesini asit tarafa çevirecek, detoksifikasyon işlemlerini hızlandıracaktır.
Önemli bir nokta da şu: Prensip olarak gün boyunca bol su içmeyi lütfen unutmayın. Ayrıca suyu susadıkça değil aklınıza geldikçe için. Alkalin yapısı güçlü (PH’ı 7’nin üzerinde), orta sertlikte (5-10), mineralden zengin doğal suları tercih edin.
Yılbaşı detoksu yaparken bu işi biraz daha abartmayı, gün boyunca toplam en az 2 litrenin üzerinde su içmeyi de unutmayın.
Benim önerim bu “detoks günü” içinde çay kahve içmemenizdir. Arzu ederseniz, yeşil çay ya da açık siyah çayla yetinmenizdir. Çayınıza yarım çay kaşığı taze bal ve dilimlenmiş limon eklemeniz iyi olur.

Hafif yiyin bol sıvı tüketin

Yeni yıl detoksu yaparken muhtemelen kahvaltı ile öğle yemeğini birleştirmek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle güne güçlü bir kahvaltıyla (ya da brunch’la) başlayın. Masada mutlaka taze sıkılmış meyve suyu bulunsun.
“Çeyrek bardak nar suyu, yarım bardak havuç ve çeyrek bardak elma suyu” bana göre mükemmel bir karaciğer ve böbrek ateşleyicisidir. Tavsiye ederim!
Bitki çayı olarak gün boyu “rezene” ve “zencefil” çayı içmenizi tavsiye ederim.
Çünkü ikisi de karaciğerin temizleyici gücünü ateşleyen doğal bitkilerdir. Kahvaltıda peynir, yarım yağlı yoğurt, yumurta ve zeytin yiyebilirsiniz.
(Yeni yıla yumurtalı bir öğünle başlamanız mümkün.
Daha çok yumurta beyazıyla hazırlanmış -örneğin iki yumurta beyazı ve bir yumurta sarısı- bol sebzeli, lor peynirli bir omlet mükemmel bir başlangıç olabilir.)
Gün boyu küçük porsiyonlar halinde meyve tüketmeniz iyi olur. Özellikle tavsiye edilen bir meyve yok ama “elma, siyah üzüm, portakal” doğru seçimlerdir. Bugün ara öğünlerde daha sık sebze, fındık, badem, ceviz yemeye çalışın.
İkindi saatlerinde bir ara öğün almayı unutmayın ama akşam yemeğini hafif tutmanızı tavsiye ederim. Izgara balık, haşlanmış sebze, salata/veya bulgur pilavı cacık/ayran/ veya yoğurt ve bol salata doğru seçimler olabilir.

YENİ YIL İLK GÜN İÇİN ÖRNEK BİR MENÜ

Geç kahvaltı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 466 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar