Sahaya inin, ihanet örümcek ağına dönüşüyor!

Siyaset her ne kadar bir dava anlayışı ile yapılsa da sonuçta siyaset yapanların, siyasetten beklentisi olanların, hatta tüm vatandaşların menfaat beklentilerini karşılamayı, menfaatlerin karşılanmaması halinde bir...

Siyaset her ne kadar bir dava anlayışı ile yapılsa da sonuçta siyaset yapanların, siyasetten beklentisi olanların, hatta tüm vatandaşların menfaat beklentilerini karşılamayı, menfaatlerin karşılanmaması halinde bir çatışmayı ve karşıt duruşu da içerir!..
 
Sadece bir dava şuuru anlayışı üzerinden yürümek, siyasetin, menfaat ve beklentilere sırt dönerek sürdürebileceği ve sonuç alabileceği bir durum olmadığı acı bir gerçektir!..
 
Milletin kahir ekseriyeti asgari müşterek olan Vatan, Bayrak, Din, Milli ve Manevi değerler, ahlak gibi konularda siyasetin ve siyasetçinin duruşunu kuşkusuz önemser!..
 
Ancak…

Günümüz siyaseti öyle bir hal almış ki esas itibari ile  insanlar siyasetin kendileri için sağlayacağı fayda ve menfaatlere odaklanmış!..
Yani “Önce ülkem” sözünün yerini artık “ Önce ben” almıştır!..

Bir düşünün yıllarca "Kahrolsun Amerika" diye slogan atanlar şimdi siyasi menfaatleri için "Yaşasın Amerika " der olmuş!..

Yani omurgalı olmak yok olmuş!..
Dava adamlığı sizlere ömür!..
 
Bu sıradan bir vatandaş için de, bir esnaf, işadamı, işçi, çiftçi için de böyle ne yazık ki!.. 

Omurgalı olma konusunda en sağlam duruşu gösteren kuşkusuz en fazla siyasetten fayda bekleyen kesim dar gelirliler ve kamudur!..

Ve hakkıdır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kesecek... 25 Mart 2024 | 163 Okunma İstanbul'un doktoru kim? 13 Mart 2024 | 105 Okunma Ha 1989-1994, Ha 2019-2024!.. 09 Şubat 2024 | 80 Okunma Türk Milletine ADAN'mış bir ömür! 31 Ocak 2024 | 78 Okunma Eğer İstanbul'u düşünüyorsanız!.. 29 Ocak 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar