Erdoğan Kanal İstanbul'a siz Kurbağalıdere'ye bakarsınız!

17 yıldır aynı filmi seyrediyoruz. "ONLAR KONUŞUR, ERDOĞAN YAPAR"...Anlaşıldı ki Kanal İstanbul'da öyle olacak..Tarih bir kez daha tekerrür edecek.. Ne güzel atasözüdür." Eşek ölür, kalır semeri; insan ölür, kalır eseri."

Diyor ki;

“Kanal İstanbul bu şehre 100 kere ihanettir. Bu kadim şehri alt üst edecek projeye sonuna kadar karşıyız. Hiçbir gerekliliği ve bilimsel dayanağı yok.”
 
Bunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu..
 
Yapma be Ekrem Başkan!..


 İlber Ortaylı ve Celal Şengör gibi bu ülkenin en önemli bilim insanları dahi  “Kanal İstanbul” projesinin Türkiye ve İstanbul için bir ihtiyaç olduğunu söylerken senin böylesine keskin ifadeler kullanman hem  bilime  hem de  bilim insanına  hakarettir...
 
*
İlber Ortaylı  Beylikdüzü'nde düzenlenen bir söyleşide, BŞ başkanı seçildikten sonra Ekrem İmamoğlu'nun yüzüne Kanal İstanbul ile ilgili karşı bakın neler söylemişti..

"Zaten Lozan değişti ve daha çok değişecek. Montrö Lozan'ın tashihi demektir. Daha da tashihi edilecek çünkü İstanbul Boğazı'ndan bu kadar şilep geçemez.

Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur haberiniz olsun. Yani bundan sonra ciddi bir hükümetin programı, o çılgın kanal denen kanalın yapılmasıdır.

Aklı başında jeologlar evet diyorlar, bu iş lazım diyorlar. Çünkü İstanbul boğazları milletler arası bir trafiğe müsait değildir. Lozan ve Montrö zamanında buradan geçen gemilerin yoğunluğu yüzde 1'in de altında. Bu hacmi kaldıramaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kesecek... 25 Mart 2024 | 163 Okunma İstanbul'un doktoru kim? 13 Mart 2024 | 105 Okunma Ha 1989-1994, Ha 2019-2024!.. 09 Şubat 2024 | 80 Okunma Türk Milletine ADAN'mış bir ömür! 31 Ocak 2024 | 78 Okunma Eğer İstanbul'u düşünüyorsanız!.. 29 Ocak 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum