Bu kimin Merkez Bankası?

Önümde bir haber…Merkez Bankası yetkililerinden, yani resmi ağızlardan teyit edilmiş bir haber…Hangi Merkez Bankası diyeceksiniz!..Önce okuyalım… *Koronavirüs salgınının ekonomide İkinci Dünya...

Önümde bir haber…

Merkez Bankası yetkililerinden, yani resmi ağızlardan teyit edilmiş bir haber…

Hangi Merkez Bankası diyeceksiniz!..

Önce okuyalım…
 
*
Koronavirüs salgınının ekonomide İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük çöküşlerden birine neden olduğu daralmanın şu ana kadar ekonomi üzerindeki etkilerinin çok fazla görünmemesinin başlıca nedeninin, iflas başvurularının bahardan itibaren geçici olarak askıya alınması olduğu belirtildi.
 
Merkez Bankası’nın görünen tablonun yakında değişeceğini beklediği aktarıldı. Tahminlere göre, 2021'in başında şirket iflaslarının sayısı keskin bir şekilde artacak ve bu iflaslara bankalar da eklenecek.
 
Öte yandan Merkez Bankası bankalara, gelen kredi taleplerinde şirketlere sermaye sağlamaya devam etme çağrısında bulundu.
 
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı merkez bankasının mali istikrar raporunun sunumunda, "Simülasyonlarımız, iflasların ve değer ayarlamalarının gelecekte artacağını öngörüyor" dedi.

2021'in ilk çeyreği için temel senaryoda 6 bin iflas beklediği aktarıldı. Ancak, iflaslarda tahminlerin üzerinde bir artışın mümkün olduğuna da inandığı bildirildi.

Başkan Yardımcısı, "Olumsuz bir senaryoda, şu anda beklenenden çok daha fazla şirketin iflas edeceğini göz ardı edemeyiz" ifadelerini kullandı.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik dengeler yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10,1’lik bir daralma kaydetmişti. Bu daralma, istatistik verilerinin tutulmaya başlandığı 1970 yılından beri en keskin daralma olarak görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kesecek... 25 Mart 2024 | 161 Okunma İstanbul'un doktoru kim? 13 Mart 2024 | 105 Okunma Ha 1989-1994, Ha 2019-2024!.. 09 Şubat 2024 | 80 Okunma Türk Milletine ADAN'mış bir ömür! 31 Ocak 2024 | 78 Okunma Eğer İstanbul'u düşünüyorsanız!.. 29 Ocak 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar