ABD'de ortaya çıkan RAND raporu kafaları karıştırdı..

Bu ülkenin yerli ve milli kimliklerinden asla şüphe duyulmayacak yetişmiş çok değerli aydınları, bilim insanları, askeri, polisi ile güvenlik ve strateji uzmanları var… Ama ne hikmetse devlet politikalarında aktif rol...

Bu ülkenin yerli ve milli kimliklerinden asla şüphe duyulmayacak yetişmiş çok değerli aydınları, bilim insanları, askeri, polisi ile güvenlik ve strateji uzmanları var…
 
Ama ne hikmetse devlet politikalarında aktif rol oynamaları için gerekli desteği göremezlerken, kendileri de devlet politikalarına destek olmak için küresel güçlerin tezlerine karşı anti tezlerle ortaya çıkamazlar!..
 
Ama ABD de Batı da İngiltere de öyle mi?
 
Medyanın içerisinde oldum olası takip ederim o devletlerin  desteklediği  birçok düşünce kuruluşu hegemonya kurmak istedikleri ülkelere yönelik raporlar yazarlar!..
 
Sonra da bunu medyaya sızdırıp o ülkelerde  algı operasyonları kafaları karıştırırlar
 
Biz de  hakkımızda  yazılan raporları okuyup  “Vay be” der tartışıp dururuz…
 
İşte bunun son örneğini yaşıyoruz…

ABD merkezli düşünce kuruluşu RAND Corporation'ın Türkiye ile ilgili yayımladığı Türk ordusundaki orta kademedeki subayların kaygılı olduğu, bunun yeni bir darbeye dahi yol açabileceği yönündeki rapor, yeni bir darbe tartışmasına yol açtı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buna karşı  "Darbe tehlikesi hazırlığı varmış gibi gündemler, Türkiye'yi ana hedeflerinden saptırmaya dönük bir yaklaşım" dedi.
 
Dedim ya…

Bu ülkenin yetişmiş güvenlik ve strateji uzmanları neden devletinin güvenlik politikalarında içeriden veya dışarıdan rol almazlar!..
 
Neden ABD’de Türkiye hakkında art niyetli rapor hazırlayan “RAND Corporation” kuruluşları gibi kuruluşlar bu ülkede olmaz, neden ABD’si, Batı ülkeleri, İngiltere’si ve İsrail gibi ülkeler hakkında rapor hazırlayıp servis etmezler!..
 
Neden o ülkelerin kafasını karıştırmazlar!
 
Dedim ya  bu ülkede çok önemli siyasetçi bilimcilerimiz ,güvenlik ve strateji uzmanlarımız var…

Artık devlet politikamızda yerli ve milli düşünce kuruluşları da yerini almalıdır.
Dışarıdan ülkemiz içine nifak tohumu gibi atılan  raporlara, tezlere karşı neden  bizim ülkemizden "anti tez " raporlar  rakip sahaya sürülmez!..

Artık zamanı değil mi?

Bu ülkenin yerli ve milli bir düşünce kuruluşu sahaya inmeli... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kesecek... 25 Mart 2024 | 167 Okunma İstanbul'un doktoru kim? 13 Mart 2024 | 110 Okunma Ha 1989-1994, Ha 2019-2024!.. 09 Şubat 2024 | 83 Okunma Türk Milletine ADAN'mış bir ömür! 31 Ocak 2024 | 80 Okunma Eğer İstanbul'u düşünüyorsanız!.. 29 Ocak 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar